Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 11:20

Χρυσομάλλης με Στύλιο για Κτηματολόγιο

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης με Στύλιο για Κτηματολόγιο

Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Κτηματολογίου, Γιώργο Στύλιο συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της κτηματογράφησης στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Μεσσήνιου βουλευτή: "Ο υφυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τον Μίλτο Χρυσομάλλη σχετικά με την πορεία του έργου της κτηματογράφησης στο Νομό Μεσσηνίας, τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που ανέκυψαν. Όπως σημείωσε, η στελέχωση των κτηματολογικών γραφείων θα ενισχύσει το έργο και θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους πολίτες στη συναλλαγή τους, ενώ έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βελτίωσης και ανάπτυξης των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών. Από την πλευρά του ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε από τον Γιώργο Στύλιο να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των ακινήτων που φέρονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη στο Κτηματολογικό Γραφείο της Καλαμάτας και τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες. Αν και δόθηκε παράταση για έναν ακόμα χρόνο στους ιδιοκτήτες για να προχωρήσουν σε ενστάσεις, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν εκ νέου οι πολίτες, ειδικά όσοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των περιουσιών τους.
«Είχαμε μια αναλυτική και πλήρη συνεργασία με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο για τα ζητήματα που αφορούν το Κτηματολόγιο και τη πορεία του στη Μεσσηνία και ειδικά για το ζήτημα των ακινήτων αγνώστου ιδιοκτήτη, μερικές εκατοντάδες εκ των οποίων υπάρχουν και στη Μεσσηνία και η προθεσμία για την αναγνώρισή τους εκπνέει τον Δεκέμβριο του 2021. Ο υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα ερευνήσει αναλυτικά όλες τις πιθανές λύσεις και θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί μου, προκειμένου να διευκολύνουμε ιδιοκτήτες αλλά και δικηγόρους που ασχολούνται με το Κτηματολόγιο, ενώ παράλληλα σε νέα συνάντησή μας θα συζητήσουμε τις δυνατότητες για νέες ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να ενσωματωθούν και οι οποίες θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεπίδραση με τους πολίτες», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης".


NEWSLETTER