Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 17:33

Ο Λαμπρόπουλος στη Βουλή για τη διαχείριση πανδημίας

Γράφτηκε από την


"Κατέρρευσαν συστήματα προηγμένων και πλουσίων κρατών. Εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, η κυβέρνηση, όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε".

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την πανδημία.
Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Λαμπρόπουλου: "Θέλω, καταρχήν, να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβέρνησης, τον υπουργό, τον υφυπουργό, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον κ. καθηγητή για την ενημέρωση που μας έκαναν. Στο δε πρόσωπο του κ. καθηγητή, που η τύχη, η πατρίδα τον κάλεσε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας να συνδέσει το όνομά του και να μείνει στη συνείδηση του λαού μας, των πολιτών, ως ο άνθρωπος σύμβολο, που πίσω του ακολουθούν όλοι οι γιατροί, όλοι οι καθηγητές, όλοι μαζί έδωσαν τη μάχη για τη ζωή. Τους ευχαριστούμε όλους.
Η ανθρωπότητα αντιμετώπισε ένα μεγάλο τσουνάμι, μια μεγάλη πανδημία. Κατέρρευσαν συστήματα. Δεν πρόφτασαν να οργανωθούν. Δεν ήξεραν τι θα δουν. Κανένας δεν γνώριζε. Έγιναν προσπάθειες. Κατέρρευσαν συστήματα προηγμένων και πλουσίων κρατών. Εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, η κυβέρνηση, όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Διέθεσε χρήματα η κυβέρνηση από τον προϋπολογισμό όσα χρειάζονται. Προσφορές έδωσαν πολλοί Έλληνες πατριώτες και στήριξαν το σύστημα υγείας. Όλοι βοηθήσαμε.
Θα σταθώ σε δύο κουβέντες που είπε ο κ. Τσιόδρας. Ο συντοπίτης μου από τη μητέρα του κ. Τσιόδρας -και είναι τιμή μας και τιμή του- είπε συναίνεση και ομόνοια. Αυτό χρειάζεται. Είμαστε και τώρα σε ώρα μάχης, μάχη για τη ζωή, μάχη για τους πολίτες. Η συναίνεση, κύριε πρόεδρε, μπροστά στη ζωή των πολιτών δεν βάζει προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει κοινός αγώνας και όλοι έχουμε να προσφέρουμε. Και εσείς έχετε να προσφέρετε με τις προτάσεις σας, με τις θέσεις σας, με τις ιδέες σας, με τον καλό σας λόγο. Όλοι, λοιπόν, πρέπει να αγωνιστούμε, όλοι με συνέπεια και στο τέλος, όταν με το καλό θα βγούμε από αυτή την κρίση, θα έρθει και η ώρα του απολογισμού και ο λαός θα κρίνει τι έκανε ο καθένας και μέχρι στιγμής ο λαός κρίνει και επιβραβεύει την κυβέρνηση για τις προσπάθειές της. Επιβραβεύει τους γιατρούς. Αγαπά, αποδίδει αυτό που πρέπει να αποδώσει σε όλους όσοι βοήθησαν και κράτησαν την Ελλάδα όρθια, όταν αυτές τις μέρες βλέπουμε να καταρρέουν χώρες. Συμπονούμε το τι γίνεται στην Πορτογαλία, το τι έγινε χθες στην Ιταλία, το τι γίνεται στην Αμερική, αν θέλετε. Όλοι μαζί, λοιπόν, για την πατρίδα μας, για το λαό μας. Όλοι κρινόμαστε και όλοι πρέπει να δώσουμε ό,τι καλό διαθέτουμε μέσα μας για να σωθούν οι πολίτες και να έρθουμε στην κανονικότητα με τη βοήθεια του Θεού".