Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 11:04

Σύντομα έγκριση για Καλαμάτα - Μεθώνη, σύμφωνα με τον Μαντά

Γράφτηκε από την
Σύντομα έγκριση για Καλαμάτα - Μεθώνη, σύμφωνα με τον Μαντά

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, μετά από επικοινωνία του με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου.
Σύμφωνα την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μαντά:
"Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής, η σχετική διαδικασία οδηγείται σε ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα, μετά και τη θετική γνωμοδότηση για το έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Ιούλιο. Ειδικότερα, στις 18/1 οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πήραν θέση αναφορικά με τα ζητήματα που τέθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα πλέον ο φάκελος να είναι σε φάση τελικής επικύρωσης από την ΔΙΠΑ.
Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του έργου, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού του (ανταγωνιστικός διάλογος), μετά και από σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. Με τις θετικές αυτές εξελίξεις, το έργο παραμένει σταθερά εντός χρονοδιαγράμματος και εκτιμάται ότι περίπου κατά τα τέλη 2021-αρχές 2022 θα υπάρξει και η οριστική επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την υλοποίηση.
Το εμβληματικό αυτό έργο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Μεσσηνία, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα σε πολλές περιοχές του νομού, ενώ αντιμετωπίζεται ως ένα από τα κυριότερα και βασικότερα έργα υποδομής για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρης της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Το έργο αναμένεται επίσης να ενισχύσει με δυναμικό τρόπο ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής, αγροτικής, εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής και για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην χαθεί καθόλου χρόνος, κάτι το οποίο είχε την ευκαιρία να τονίσει και ο κ. Μαντάς, κατά την επικοινωνία του με τα στελέχη του υπουργείου".


NEWSLETTER