Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 08:51

Μαντάς για Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μαντάς για Αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Αυξημένη κατά 30% σε σχέση με πέρσι αναμένεται φέτος η επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Αυτό εκτίμησε ο αερολιμενάρχης Δημήτρη Μανδηλάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του χθες με τον βουλευτή Περικλή Μαντά.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού του Αεροδρομίου, Νικόλαος Κωνσταντακόπουλος, εκτός από τη φετινή πορεία του αερολιμένα συζητηθήκαν και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μαντά:

«Όπως ενημέρωσε τον βουλευτή ο κ. Μανδηλάρης, το Αεροδρόμιο Καλαμάτας κατά την περυσινή χρονιά ήταν από τα πρώτα περιφερειακά αεροδρόμια σε επιβατική κίνηση, σε σχέση με αυτά που λειτουργούν ακόμη υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Το γεγονός αυτό επιτρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και για τη φετινή χρονιά, δεδομένου ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία, η επιβατική κίνηση για φέτος αναμένεται να είναι κατά 30% αυξημένη.

Θετικό αντίκτυπο επίσης αναμένεται να έχει η πραγματοποίηση των απαλλοτριώσεων οι οποίες έχουν ορισθεί να εκδικασθούν στις 17/5, μετά από δύο αναβολές λόγω πανδημίας. Με την ολοκλήρωσή τους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναγκαία επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του Αεροδρομίου, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής.

Όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας του Αεροδρομίου, ο κ. Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι είναι αναγκαίο ο έλεγχος των αποσκευών να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που συμβαίνει σε άλλα αεροδρόμια της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στις δυνάμεις της Αστυνομίας να επικεντρωθούν περισσότερο στο έργο ελέγχου, φύλαξης και προστασίας των επιβατών και των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου, ενώ σε συνδυασμό με την ενίσχυση του προσωπικού κατά τις περιόδους αιχμής, θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της συνολικής ασφάλειας και φύλαξης του Αεροδρομίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς επιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου, εκτιμώντας ότι με τις κατάλληλες ενέργειες το Αεροδρόμιο μπορεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Επίσης ενημέρωσε αναλυτικά τον αερολιμενάρχη και τον διοικητή για τα αποτελέσματα των πρόσφατων σχετικών επαφών του με τα στελέχη του Υπερταμείου και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα που θα επιβεβαιώσουν την θετική πορεία των εξελίξεων.

Τέλος ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε θερμά τον αερολιμενάρχη και τον διοικητή, αφενός για τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Αεροδρομίου, αλλά και αφετέρου για το ενδιαφέρον και τη θετική τους συμβολή στα σχέδια ανάπτυξης του Αεροδρομίου».


NEWSLETTER