Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 21:16

Η "Ελληνική Λύση" για την έλλειψη απορριμματοφόρων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Η "Ελληνική Λύση" για την έλλειψη απορριμματοφόρων στην Τριφυλία

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των απορριμματοφόρων και την έλλειψή τους στο Δήμο Τριφυλίας κατατέθηκε από τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα.


Στην ερώτηση με θέμα «Χωρίς απορριμματοφόρο για αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν μείνει τέσσερις Δημοτικές Ενότητες στην Τριφυλία Μεσσηνίας» σημειώνεται:

«Κύριε υπουργέ

Με δανεικό απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου - Νέστορος θα γίνεται για ένα μήνα η αποκομιδή απορριμμάτων στον Δήμο Τριφυλίας, μαζί βεβαίως, με όσα δικά του λειτουργούν και κυκλοφορούν, προκειμένου να διαχειριστεί ο Δήμος τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών στην περιοχή. Συγκεκριμένα, χωρίς απορριμματοφόρο έχουν μείνει εδώ κι ένα μήνα περίπου οι Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης. Αξίζει να επισημανθεί ότι, έχουν παρέλθει δεκαεπτά ολόκληροι μήνες από το σχετικό αίτημα - έκκληση της τοπικής κοινότητας προς τις αρμόδιες Αρχές, για παραχώρηση καινούργιων απορριμματοφόρων στον Δήμο Τριφυλίας.

Το ως άνω πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, οπότε, ο Δήμος Τριφυλίας αναγκάζεται να διευκολύνεται από όμορους Δήμους. Σημειώνεται ότι απορριμματοφόρο του Δήμου Πύλου - Νέστορος είχε παραχωρηθεί ξανά στον Δήμο Τριφυλίας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,ερωτάται ο κ. υπουργός:

Προτίθεσθε να επανεξετάσετε το ως άνω αίτημα και να στηρίξετε με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό τον Δήμο Τριφυλίας Μεσσηνίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα και διογκούμενες ανάγκες του τομέα αποκομιδής απορριμμάτων της περιοχής δικαιοδοσίας του, οι οποίες δεν καλύπτονται επαρκώς από τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα;».


NEWSLETTER