Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 22:19

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την επόμενη ημέρα της πανδημίας

Γράφτηκε από την

 

“Χρειάζεται μια νέα κοινωνική - πολιτική συμφωνία για το αμέσως επόμενο διάστημα συνδεδεμένη με μια στρατηγική ανοιγμάτων και προϋποθέσεις, ώστε ενιαία ως κοινωνία να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Β2 Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου σε διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε για τις παρενέργειες της πανδημίας.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος του Ε.Ε.Α, Θ. Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας και Ζ. Ζούπης υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll, η Ν. Γιαννακοπούλου παρουσίασε μία συνολική αποτίμηση της πορείας της χώρας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα και κατέθεσε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων για την επόμενη μέρα. Παρατήρησε ότι “μέχρι να φτάσουμε όμως σε κατάλληλα επίπεδα ανοσίας, έχουμε δρόμο και σ' αυτό το διάστημα χρειάζονται οι κατάλληλες επιλογές, ώστε να μην έχουμε ένα φαύλο κύκλο ανατροφοδότησης της πανδημίας. Και εδώ χρειάζεται ένα καθαρό μήνυμα που δεν νομίζω ότι υπάρχει”.

Για την επόμενη μέρα, η Ν. Γιαννακοπούλου επεσήμανε την ανάγκη επιλογών και κατάλληλων πολιτικών για: Τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ, στηριγμένου σε ένα αποκεντρωμένο, σύγχρονο πρωτοβάθμιο σύστημα, επιπλέον χρηματοδότηση και στελέχωση στους τομείς που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αναδιοργάνωση των νοσοκομείων. Τη διασφάλιση πλήρους λειτουργίας σχολείων και ΑΕΙ με συνθήκες ασφάλειας από Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη και τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί. Την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, όπως οι εκπαιδευτικοί και οι νοσοκομειακοί. Την ανάγκη αρχές Σεπτεμβρίου να υπάρχει σχέδιο εμβολιασμού όλων των μαθητών. Την ανάγκη γενναίων αλλαγών στο αναπτυξιακό, παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αξιοποιώντας τα τεράστια κονδύλια από κοινοτικούς πόρους μαζί και με τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα εισρεύσουν και προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας μιας νέας Ελλάδας, αν κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και με σχέδιο”.