Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 08:17

Επίσκεψη Μαντά στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας επισκέφτηκε το Σάββατο ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα και να συζητήσει απευθείας με τους παραγωγούς για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Κεντρικό ζήτημα που τέθηκε ήταν το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού από την πλευρά των παραγωγών.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ακούσει από πρώτο χέρι για τις έγνοιες και τις αγωνίες τους για το θέμα, όπως και να ανταλλάξει αναλυτικά απόψεις με πολλούς παραγωγούς και πωλητές προϊόντων. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να καθησυχάσει τους επαγγελματίες, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση το νέο νομοσχέδιο έχει σκοπό να ενισχύσει την προστασία, την κατοχύρωση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους – κάτι που και ο ίδιος ο βουλευτής σκοπεύει να υποστηρίξει, τόσο κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου όσο και κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

Επίσης ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά την ανάγκη για περαιτέρω στήριξη των αγροτικών προϊόντων που διακινούνται μέσω των λαϊκών αγορών, λόγω των σημαντικών επιπτώσεων από τα μέτρα κατά της πανδημίας. Διαπίστωσε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η σημερινή ισορροπία που έχει διαμορφωθεί, μεταξύ των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών, να διατηρηθεί και να διαφυλαχθεί, δεδομένου ότι επιτρέπει σε όλους να λειτουργούν με έναν αρκετά ισορροπημένο και αρμονικό τρόπο, προς όφελος τόσο των ίδιων των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών.

Τέλος, ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε αναλυτικά από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΑΚ Αναστάσιο Αγγελή, τον νέο πρόεδρο Ιωάννη Δούβα και τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Αναζίκο, για τα ζητήματα λειτουργίας της Αγοράς, καθώς και για τις ανάγκες για βελτίωση των υποδομών και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που πρέπει σύντομα να δρομολογηθούν.