Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 20:06

Επισκέψεις Μαντά σε σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επισκέψεις Μαντά σε σχολεία της Καλαμάτας

Επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Μεσσήνιου βουλευτή: "Με τις επισκέψεις του στο 9ο Δημοτικό, το 4ο και το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο, ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει από κοντά με τους διευθυντές των σχολείων και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη σχολική εκπαίδευση, λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία. Κατά τις συνομιλίες του με τους εκπαιδευτικούς ο βουλευτής στάθηκε στις ιδιαίτερες πτυχές και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στις σχολικές και μαθησιακές διαδικασίες και επηρεάζουν αφενός το έργο των δασκάλων, αλλά και αφετέρου την απόδοση των μαθητών. Ιδιαίτερο σημείο προβληματισμού αποτέλεσαν οι περιορισμοί και οι δυσκολίες στο εκπαιδευτικό έργο κατά το προηγούμενο διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία, γεγονός που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους μαθητές και τις μαθήτριες που είτε έχουν αδυναμίες, είτε αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Ο κ. Μαντάς είχε επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσει με αρκετούς μαθητές και μαθήτριες των σχολείων, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, ενόψει της ολοκλήρωσης της φετινής χρονιάς, αλλά και την διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον επόμενο μήνα. Από την πλευρά του ο βουλευτής σημείωσε ότι για όλο αυτό το διάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πολιτείας, επιδεικνύοντας μεγάλη συμμόρφωση στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη επιστροφή της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς.
Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, σημειώνοντας ότι «οι προσπάθειες που κατέβαλαν τους προηγούμενους μήνες μας κάνουν όλους υπερήφανους, αφενός αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και αφετέρου στηρίζοντας τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης παρά τις όποιες δυσκολίες». Επίσης ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε δασκάλους και μαθητές για τη συστηματική χρήση των προστατευτικών μασκών, όπως και για την πραγματοποίηση των self tests σε εβδομαδιαία βάση, τονίζοντας ότι «με την τήρηση των μέτρων και την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, όλη αυτή η περιπέτεια θα βρίσκεται οριστικά πίσω μας σε σύντομο χρονικό διάστημα»".

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER