Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 22:30

Επισκέψεις στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Περικλής Μαντάς

Γράφτηκε από την
Επισκέψεις στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Περικλής Μαντάς

Επισκέψεις στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις που προγραμματίζουν οι δύο φορείς για το επόμενο διάστημα.

Τον βουλευτή υποδέχθηκαν η διευθύντρια Καταστήματος Πωλήσεων Καλαμάτας Α. Γιαννιού και ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Γ. Καράμπελας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ενέργειες των φορέων τους σε τοπικό επίπεδο. Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο κ. Μαντάς ενημερώθηκε ότι η εταιρεία ενισχύει τον κοινωνικό της χαρακτήρα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο που της παρέχεται και λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές δυσκολίες ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω των μέτρων και των περιορισμών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε από την πλευρά του για τη στάση αυτή της εταιρείας, σημειώνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μεγάλες εταιρείες και οι θεσμικοί φορείς να αντιλαμβάνονται τον ευρύ κοινωνικό ρόλο που έχουν, καθώς και με ανθρωπιά και ευαισθησία να συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται».
Αναφορικά με τις δράσεις του ΔΕΔΔΗΕ, ο βουλευτής Μεσσηνίας ενημερώθηκε για το νέο φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα που προετοιμάζει ο εθνικός διαχειριστής δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για τη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επένδυση άνω των 60 εκ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, σημαντικό εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, καθώς και υψηλή διαθεσιμότητα των αναλώσιμων υλικών, με στόχο την απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεσσηνία για τα επόμενα χρόνια. Το επενδυτικό πρόγραμμα αυτό γίνεται έτσι το τρίτο μεγαλύτερο πλάνο επενδύσεων που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε εθνικό επίπεδο, μετά τα αντίστοιχα σχέδια του οργανισμού για τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για αυτόν τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας ότι «τέτοιες επενδύσεις έχουν καταστεί απαραίτητες εδώ και καιρό και οι δράσεις που προγραμματίζονται θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα των μεσσηνιακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, τα οποία μας πλήττουν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή». Κλείνοντας την επίσκεψή του ο βουλευτής ευχαρίστησε ιδιαίτερα την διευθύντρια και τον διευθυντή για την ενημέρωση και την πληροφόρηση που του παρείχαν, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο χρειαστεί προς όφελος των πολιτών της Μεσσηνίας.


NEWSLETTER