Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 11:40

Επίσκεψη Μαντά στα ειδικά σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την


Τα ειδικά σχολεία της Καλαμάτας επισκέφθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συνεισφέρει στη δρομολόγηση των κατάλληλων λύσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό του γραφείο, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο τον υποδέχθηκε η διευθύντρια Ελ. Πιπερίδου, η οποία τον ξενάγησε στους χώρους και τις αίθουσες του σχολείου και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες. Το κυριότερο θέμα που τέθηκε, αφορούσε στην έλλειψη διαθεσιμότητας κατάλληλων χώρων εκπαίδευσης, κυρίως όσον αφορά στις εκπαιδευτικές αίθουσες. Δεδομένου, επίσης, ότι πρόκειται για σχολικό συγκρότημα με εξειδικευμένο ρόλο, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ελλείψεις και δυσκολίες, έγινε σαφές ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες και είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν σύντομα λύσεις. Οπως τον ενημέρωσε η διευθύντρια, προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη κινηθεί ο δήμος και έχει προετοιμάσει ώριμη μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος. Η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κ. Μαντάς επισκέφθηκε και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του Π. Σαρέλας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Μαντάς, το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σχετίζεται επίσης με τις κτηριακές του εγκαταστάσεις, οι οποίες χρειάζεται να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν σε σημαντικό βαθμό, τόσο αναφορικά με τις αίθουσες όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο. Για τον λόγο αυτό, από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας έχει υποβληθεί αίτημα προς την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”, προκειμένου να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος. Το νέο σχολείο αναμένεται να έχει διαδημοτικό χαρακτήρα και να καλύπτει μαθητές γυμνασίου και λυκείου με ειδικές αναπτυξιακές δυσκολίες από όλο τον Νομό Μεσσηνίας, υπερβαίνοντας τα στενά όρια του δήμου.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς αναγνώρισε τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στα ειδικά σχολεία, ευχαρίστησε τους διευθυντές για την αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία που του παρείχαν και δεσμεύθηκε να στηρίξει τη δράση του δήμου για κατασκευή του νέου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Για το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ο βουλευτής σημείωσε ότι πέραν της εκπόνησης της μελέτης, είναι απαραίτητο να ανευρεθούν και οι πόροι που θα στηρίξουν χρηματοδοτικά την προσπάθεια αυτή και δεσμεύθηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο, ώστε να υπάρξει θετική κατάληξη το συντομότερο δυνατόν.