Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 08:48

Σταθμό ΕΚΑΒ στην Κορώνη και ασθενοφόρο στον Αγιο Νικόλαο υποσχέθηκε ο Κοντοζαμάνης

Γράφτηκε από την
Σταθμό ΕΚΑΒ στην Κορώνη και ασθενοφόρο στον Αγιο Νικόλαο υποσχέθηκε ο Κοντοζαμάνης

 

"Αντικαθίσταται άμεσα με νέο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη". Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη για τη συνάντηση του Μεσσήνιου βουλευτή με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Λύση στο πρόβλημα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου δόθηκε έπειτα από συνάντηση εργασίας που είχε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μετά την τελετή παράδοσης ενός νέου ασθενοφόρου που δώρισε η Βουλή των Ελλήνων στο υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Κ.Υ. Πύλου, στη μνήμη του ιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη την αντικατάσταση του μοναδικού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Και οι δύο δεσμεύτηκαν για την άμεση αντικατάστασή του με ένα από τα 20 νέα ασθενοφόρα που προμηθεύεται η 6η ΥΠΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», ο διαγωνισμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, επανδρωμένου με ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο και πλήρωμα διασώστη και ιατρού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία ειδικά και τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πλήθος επισκεπτών και διαθέτει κακό οδικό δίκτυο, που δυσχεραίνει την έγκαιρη πρόσβαση ασθενοφόρου είτε από την Πύλο ή την Καλαμάτα. Είναι γεγονός ότι η Κορώνη και τα γύρω χωριά είναι απομακρυσμένα, με αποτέλεσμα σε πρόσφατα περιστατικά τραυματίες να αναμένουν ασθενοφόρο μέχρι και 40 λεπτά. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να μελετήσει με τις υπηρεσίες του υπουργείου και το ΕΚΑΒ τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και να επανέλθει άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία στην πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη.

«Στα ήδη πολλά που έχουν γίνει, συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες υγείας στη Μεσσηνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προέδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος εκπροσωπώντας όλες τις πτέρυγες της Βουλής δώρισε εις μνήμην του Μεσσήνιου ιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου ένα νέο ασθενοφόρο, που με υπόδειξη της 6ης ΥΠΕ θα πάει στο Κ.Υ. Πύλου. Όμοια θέλω να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, καθώς στη συνάντηση εργασίας που είχαμε αμέσως μετά δεσμεύτηκαν άμεσα να διαθέσουν 1 από τα 20 καινούργια ασθενοφόρα, που προμηθεύεται η 6η ΥΠΕ, για να αντικατασταθεί το ταλαιπωρημένο και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Παράλληλα, ευχαριστώ τον υπουργό για την υπόσχεσή του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάλυση της πρότασής μου για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, όπου και μέχρι πρόσφατα είχαμε περιπτώσεις τραυματιών που περίμεναν 40 λεπτά έως και μια ώρα το ασθενοφόρο. Ο υπουργός, αφού αναλύσει με τις υπηρεσίες του και το ΕΚΑΒ την πρότασή μου, θα επανέλθει σύντομα», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης".


NEWSLETTER