Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 12:00

Αποστάσεις Μαντά στη Βουλή για προέδρους κοινοτήτων (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αποστάσεις Μαντά στη Βουλή για προέδρους κοινοτήτων (βίντεο)

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον νέο εκλογικό νόμο της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δεν είμαστε μόνο εμείς που πιστεύουμε ότι η περίοδος 2015-2019 αποτέλεσε μια σκοτεινή περίοδο για τη χώρα μας. Είναι επιπλέον πεποίθηση όλου του ελληνικού λαού, που βίωσε τα έργα και τις ημέρες σας για 4,5 χρόνια. Γιατί ήσασταν εσείς που επιχειρήσατε για το κομματικό σας και μόνο συμφέρον να αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» τόνισε ο κ. Μαντάς, ο οποίος στην ομιλία του αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της απλής αναλογικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο «το τοπικό συμβούλιο να εκλέγεται την πρώτη Κυριακή, ενώ ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης τη δεύτερη», καθώς και ότι δεν γίνεται να «επιβάλλεται με εκλογικό νόμο η συναίνεση, η συνεργασία και η συνέργεια των αυτοδιοικητικών παρατάξεων». Ο κ. Μαντάς επίσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα προσπάθησε «να μπαχαλοποιήσει την αυτοδιοίκηση», αφού ήταν «ένα πεδίο στο οποίο δεν είχε πολιτικά ερείσματα», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποπειράθηκε «με κουτοπόνηρο τρόπο να έχει ρόλο για την επόμενη ημέρα».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαντάς απευθύνθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη ο οποίος ήταν παρών, αναφερόμενος στον καίριο και σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων. Κατά τον βουλευτή, «ο ρόλος του προέδρου δεν είναι μόνο ο θεσμικός και αυτοδιοικητικός ρόλος, αλλά είναι επιπλέον ο άνθρωπος του χωριού, ο οποίος φροντίζει για την καθημερινότητα των συμπολιτών του». Σύμφωνα με τον κ. Μαντά είναι απαραίτητο η πολιτεία να διασφαλίσει τη θέση και το κύρος των προέδρων, ενώ πρέπει να θεσμοθετηθεί οριζοντίως η «πάγια προκαταβολή» και να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τους δήμους.


NEWSLETTER