Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 07:57

Ικανοποίηση Χρυσομάλλη για παραθεριστικό κέντρο

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση Χρυσομάλλη για παραθεριστικό κέντρο

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην ομιλία του, να τοποθετείται θετικά στην προοπτική αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Καλαμάτας για τη δημιουργία παραθεριστικού κέντρου των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, σχολιάζοντας τις  δηλώσεις του υπουργού στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων της πρότυπης παραθεριστικής δομής “Hellenic Wings Inn” στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Μεσσήνιου βουλευτή, ο υπουργός «φωτογράφισε» την πρόσφατη πρόταση του κ. Χρυσομάλλη για τη δημιουργία διεθνούς παραθεριστικού κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων (CLIMS) στο στρατόπεδο Καλαμάτας, όταν δήλωσε: «Το υπουργείο -και όσον αφορά την πολιτική ηγεσία- είχε και εξακολουθεί να έχει τη θέση ότι η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αφενός να ωφελούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, η οικογένεια των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών, να εξοικονομούνται και πόροι για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να υπάρχει όφελος στην τοπική κοινωνία όπου αυτό μπορεί να προκύψει. Σ’ αυτό το επίπεδο είμαστε απολύτως ανοικτοί σε προτάσεις για την αξιοποίηση στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μετά την εκδήλωση ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε: «Η θετική αντιμετώπιση της πρότασής μου για τη μετατροπή του στρατοπέδου της Καλαμάτας σε διεθνές παραθεριστικό κέντρο για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στρατιωτικών των χωρών που μετέχουν στην ένωση CLIMS, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την πόλη μας και τη Μεσσηνία. Ένας πολύτιμος χώρος για την Καλαμάτα θα αξιοποιηθεί και θα λειτουργεί ως διαφήμιση για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης η συγκεκριμένη πρόταση το συντομότερο δυνατόν και είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός θα μας συνδράμει ουσιαστικά και σε αυτό. Γιατί δεν διστάζω να πω πως είναι ευτύχημα για την Καλαμάτα και τις στρατιωτικές της υποδομές, που προΐσταται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος».


NEWSLETTER