Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 18:22

Ο Μαντάς για Καλό Νερό - Τσακώνα

Ο Μαντάς για Καλό Νερό - Τσακώνα

Οι εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών “Οδηγώντας με ασφάλεια”.

Ο κ. Μαντάς στάθηκε στη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο οποίος πρότεινε την κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο - Αρχαία Ολυμπία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο βουλευτής «παρά το δίκαιο του αιτήματος που εξέφρασε ο περιφερειάρχης, ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υπάρξει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή δύο οδικών αξόνων τόσο κοντά μεταξύ τους και με σημαντικό κόστος».
Τέλος, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατατέθηκε σχετικά με την ένταξη του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και σημειώνοντας ότι «το υπουργείο με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι δίνει άμεση προτεραιότητα στο έργο αναγνωρίζοντας την ύψιστη σημασία του για την οδική ασφάλεια».