Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 21:47

Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Αουσβιτς ο Χρυσομάλλης

Γράφτηκε από την
Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Αουσβιτς ο Χρυσομάλλης

 

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη «Νύχτα των Κρυστάλλων», που πραγματοποιήθηκαν στην Κρακοβία και στο Άουσβιτς της Πολωνίας 8-9 Νοεμβρίου, συμμετείχαν έπειτα από πρόσκληση του European Jewish Association, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, οι βουλευτές Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης και Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη ευρωπαϊκών γερουσιών, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της μεγαλύτερης γενοκτονίας στην ανθρώπινη ιστορία.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Άουσβιτς, με αφορμή την 83η επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», οι δύο Ελληνες βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

«Μόνο φρίκη μπορεί να αισθανθεί ο επισκέπτης, ερχόμενος σε αυτόν τον τόπο μαρτυρίου, σε αυτό το κολαστήριο για περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους μεταξύ αυτών και 55.000 συμπατριώτες μου Έλληνες. Φρίκη και αποτροπιασμό για τα αποτελέσματα του μίσους, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας του Ναζισμού, που προκάλεσαν τη γενοκτονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων, τη μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία» δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης και πρόσθεσε:

«Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων, έχουμε όλοι μας την ιερή υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ποτέ, να μην αδιαφορήσουμε ποτέ ξανά μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθεί μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία. Έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε και να πολεμήσουμε κάθε διάκριση, κάθε ρητορική και έγκλημα μίσους στη Δημοκρατία μας, και ακόμα περισσότερο σήμερα, που ο κυβερνοχώρος αποτελεί καταφύγιο για όσες φωνές μισαλλοδοξίας συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριο του αντισημιτισμού, με ψευδείς ειδήσεις και κείμενα μίσους.

Στη μνήμη των ανθρώπων που μαρτύρησαν στο Άουσβιτς και στα υπόλοιπα κολαστήρια του ναζιστικού καθεστώτος, υποσχόμαστε ότι η Δημοκρατία μας ούτε θα αδιαφορήσει ούτε θα ξεχάσει ποτέ».


NEWSLETTER