Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 16:38

Ο Μαντάς στη Βουλή για τη σταφίδα

Γράφτηκε από την

 

«Η μόνη αποτελεσματική λύση που μπορεί να δοθεί πλέον είναι μέσω ενός προγράμματος άμεσης απόσυρσης με εθνική χρηματοδότηση» τόνισε χθες ο βουλευτής Περικλής Μαντάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για τη σταφίδα.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής παρατήρησε πως το υπουργείο φαίνεται να επιδιώκει την περισσότερο χρονοβόρα και ως εκ τούτου αναποτελεσματική κατ’ εξαίρεση έγκριση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Απαντώντας στον βουλευτή Μεσσηνίας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιώργος Στύλιος δήλωσε ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και τις προεκτάσεις του και τον ενημέρωσε για την οικονομική στήριξη που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι σταφιδοπαραγωγοί μέσω επιστρεπτέων προκαταβολών. Παράλληλα διαφώνησε ότι η συγκεκριμένη απόσυρση είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και γι’ αυτό ζητήθηκε να υπάρξει κατ’ εξαίρεση έγκριση, σημειώνοντας αφενός ότι αυτή την οδό σκοπεύει να ακολουθήσει το υπουργείο και αφετέρου ότι υπάρχουν χρήματα τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να διατεθούν ως ενίσχυση απευθείας προς τους παραγωγούς, μετά όμως από σχετική ευρωπαϊκή έγκριση όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.