Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 13:15

Απάντηση σε Λαμπρόπουλο για ακίνητα στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την
Απάντηση σε Λαμπρόπουλο για ακίνητα στη Γιάλοβα

"Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο στάδιο της προανάρτησης του Κτηματολογίου, δεν έχουμε δηλαδή οριστικές εγγραφές αναγνώρισης κυριότητας/δικαιούχου, η Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας θα εξετάσει, κατά το εφικτό, και εφόσον προκύψουν σφάλματα θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ανακληθούν οι εσφαλμένες εγγραφές".

Αυτό τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για "τα εμπράγματα δικαιώματα επί δώδεκα ακινήτων της περιοχής Γιάλοβας Πύλου".

Σύμφωνα με την απάντηση: “Τα εν λόγω ακίνητα έχουν δηλωθεί εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας προς το Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας, επί τη βάσει του γεωχωρικού εντοπισμού αυτών, συμφώνως προς μελέτη αναζήτησης και εγχάρτωσης Δημοσίων Κτημάτων, στα όρια χωρικής αρμοδιότητας της καταργηθείσας ΔΟΥ Πύλου. Η υπόψη μελέτη συνετάγη υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) το έτος 1990. Τα εν λόγω ακίνητα έχουν εγχαρτωθεί επί του χαρτογραφικού υποβάθρου της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και δη επί των διαγραμμάτων κλίμακας 1:5.000”.


NEWSLETTER