Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 13:20

Ο Μαντάς για τον κλιματικό νόμο

Γράφτηκε από την

“Κλιματική κρίση και ενεργειακή αυτονομία είναι στο επίκεντρο του νέου κλιματικού νόμου”, επεσήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, στην ομιλία του στη Βουλή για τον κλιματικό νόμο.

Ανέφερε ότι “ο εθνικός κλιματικός νόμος είναι μια αναγκαιότητα, μια προτεραιότητα που καθορίζεται από την ίδια τη ζωή. Τόσο λόγω της κλιματικής κρίσης και των επιπτώσεών της όσο και λόγω της εθνικής μας ανάγκης για μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία. Είναι χρέος όλων μας να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια, να αντιληφθούμε την ιστορική μας ευθύνη και να στηρίξουμε την εθνική μας πορεία προς ένα μέλλον πιο καθαρό, πιο οικολογικό και πιο ελεύθερο”.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, “ο νέος κλιματικός νόμος αποτελεί έναν απολύτως απαραίτητο οδικό χάρτη που πρέπει να έχει η χώρα στην πορεία της προς το 2030. Αφενός προσδιορίζονται οι εθνικοί κλιματικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι τότε, αφετέρου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του καθεστώτος κλιματικής ουδετερότητας για το 2050”.

Κλείνοντας, στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι “μπροστά στις νέες προοπτικές που ανοίγονται, σύσσωμη η αντιπολίτευση απαντά με φθηνό και ανέξοδο λαϊκισμό, προβάλλοντας «εύκολες» λύσεις για τα πιο σύνθετα και δύσκολα προβλήματα”.