Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 13:40

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για υπερωρίες εργαζομένων στο ΕΣΥ

Γράφτηκε από την

“Να πληρωθούν άμεσα εφημερίες, υπερωρίες και λοιπές αμοιβές των ιατρών και εργαζομένων του ΕΣΥ”, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και άλλοι 46 βουλευτές του κόμματος, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου.

Οι βουλευτές τονίζουν στο κείμενο της ερώτησης τους ότι “…ενώ παραμένουν απλήρωτες όλες οι εφημερίες των ιατρών και οι υπερωρίες των εργαζόμενων στο ΕΣΥ μετά τον Μάρτιο, που αφορούν το 2ο τρίμηνο του 2022, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προβάλει ανυπόστατες δικαιολογίες για να εξηγήσει την καθυστέρηση. Επικαλέστηκε την ανάγκη κατάθεσης τροπολογίας, ώστε να πληρωθούν και οι εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ είναι γνωστό πως αυτά λειτουργούν εδώ και 2,5 χρόνια, συνεπώς υπήρχε επαρκέστατος χρόνος να διευθετηθεί όποιο ζήτημα υπήρχε στην καταβολή εφημεριών”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον υπουργό Υγείας: “1. Πότε προτίθεται το υπουργείο Υγείας να εκταμιεύσει κονδύλια για τις εφημερίες του 2ου τριμήνου και αν σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια τακτική καθυστερήσεων για τις εφημερίες του 3ου τριμήνου, τις οποίες οφείλει σύντομα να εκταμιεύσει. 2. Εάν σκοπεύει να επαναφέρει το ποσοστό 15% στις πρόσθετες εφημερίες, αφού η πανδημία συνεχίζεται και μάλιστα εμφανίζει έξαρση εν μέσω θέρους. 3. Πότε προτίθεται να καταβάλλει την επιπλέον αμοιβή στις εφημερίες συγκεκριμένων ειδικοτήτων, την οποία το υπουργείο Υγείας νομοθέτησε τον Νοέμβριο του προηγουμένου έτους”.