Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 16:45

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να απαιτήσει από τις συστημικές τράπεζες να μην μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να απαιτήσει από τις συστημικές τράπεζες να μην μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή

“Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαιτήσει από τις συστημικές τράπεζες να μην μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή”, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στο νομό.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει χαρακτηριστικά: “Το ζήτημα της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Μεσσηνία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη την χώρα, επανέρχεται με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός των διοικήσεων των τραπεζών δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις ανάγκες και τις εύλογες διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών, όπου οι συναλλασσόμενοι θα αναγκάζονται πλέον να διανύουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων, εν μέσω κατακόρυφης ανόδου στις τιμές των καυσίμων, για να εξυπηρετηθούν από άλλο κατάστημα.

Παράλληλα, οι ψηφιακές συναλλαγές που συνιστούν πλέον το μοναδικό μέσο για τη διεκπεραίωση συναλλαγών ιδιωτών αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων, συνεχίζουν να επιβαρύνονται από αδικαιολόγητες υψηλότατες χρεώσεις, προκαλώντας τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων.

Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών όλο αυτό το διάστημα «νίπτει τας χείρας του», δηλώνοντας αναρμοδιότητα.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Οφείλει να απαιτήσει από τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με τα χρήματα των φορολογουμένων, να εκπονήσουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ώστε καμία περιοχή να μην μείνει ακάλυπτη και να σταματήσει η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται χιλιάδες συναλλασσόμενοι, πολίτες και επιχειρήσεις”.


NEWSLETTER