Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 14:32

Ο Κ. Ζαχαριάς για το κλείσιμο των ταχυδρομικών περιφερειακών γραφείων Λαγκαδίων και Καρύταινας

Γράφτηκε από την
Ο Κ. Ζαχαριάς για το κλείσιμο των ταχυδρομικών περιφερειακών γραφείων Λαγκαδίων και Καρύταινας

Πενήντα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση για την κατάθεση εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει 80 ταχυδρομικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

 

Με πρόσχημα τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού, η διοίκηση των ΕΛΤΑ εκτελώντας πιστά επιταγές της τρόϊκας, γνωστοποίησε την απόφασή της χωρίς να ενημερώσει τους κατοίκους και τα αυτοδιοικητικά όργανα για τους λόγους που προχωρά σε αυτή την ενέργεια καθώς και για το αν έχει προηγηθεί μελέτη για τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα περιφερειακά ταχυδρομεία των ΕΛΤΑ εξυπηρετούν βασικές επικοινωνιακές και κοινωνικές ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στην περιφέρεια, οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές ορεινές, νησιωτικές, δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες, με ελλιπή συγκοινωνία, και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι.

Είναι δεδομένο ότι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων και των περιοχών αυτών, στερώντας τους μία από τις τελευταίες υπηρεσίες που έχουν απομείνει και ταυτόχρονα θα καταργήσει τον οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό χαρακτήρα των ΕΛΤΑ. Η μνημονιακή κυβέρνηση για άλλη μια φορά παραδίδει ένα δημόσιο αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας στους ιδιώτες με στόχο μόνο το κέρδος των ιδιωτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα ΕΛΤΑ επιβάλλεται να παραμείνουν δημόσια επιχείρηση που μπορεί στη βάση νέου αναπτυξιακού επιχειρησιακού σχεδίου να διευρύνει τις δραστηριότητές της σύμφωνα και με τις νέες ανάγκες επικοινωνίας, προς όφελος του ίδιου του οργανισμού και του κοινωνικού συνόλου.

Στην Αρκαδία, το κλείσιμο των ταχυδρομικών καταστημάτων Καρύταινας και των Λαγκαδίων έρχεται να προστεθεί στον μακρύ ζοφερό κατάλογο γραφείων και υποκαταστημάτων δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών – ακόμη και σχολείων – στην Τρίπολη και τα χωριά μας, που τερματίζουν τη λειτουργία τους. Είναι εξ’ άλλου πρόσφατη η κατάργηση και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου των ΕΛΤΑ με έδρα την Τρίπολη και η μεταφορά της στην Πάτρα.

Είναι καθήκον όλων μας να μη επιτρέψουμε την καταστροφική πρακτική της κυβέρνησης, η οποία χωρίς σχέδιο, χωρίς μελέτες, με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων, προβαίνει στο κλείσιμο υπηρεσιών αγνοώντας τις ανάγκες των κατοίκων, υποβάλλοντας αυτούς που απομένουν σε ταλαιπωρίες και οικονομικές θυσίες, απαξιώνοντας τη ζωή στις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER