Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 21:56

Μαντάς: “Καταστροφική για τους Μεσσήνιους παραγωγούς η νέα απόφαση του ΥπΑΑΤ για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”

Γράφτηκε από την
Μαντάς: “Καταστροφική για τους Μεσσήνιους παραγωγούς η νέα απόφαση του ΥπΑΑΤ για την ΠΟΠ Ελιά  Καλαμάτας”

“Καταστροφική για τους Μεσσήνιους παραγωγούς η νέα απόφαση του ΥπΑΑΤ για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”, επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.

Και δηλώνει ότι “θα συνεχίσω να προασπίζομαι την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας απέναντι στις μεθοδεύσεις, στηρίζοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων και Μεσσήνιων παραγωγών”.

Σε ανακοίνωσή του ο Περ. Μαντάς σημειώνει:

“Δυστυχώς, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε μια μονοδιάστατη, αποσπασματική και βλαπτική ενέργεια κατά των Ελλήνων παραγωγών ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, επαναφέροντας σε ισχύ την απαράδεκτη "απόφαση Αποστόλου", που μόλις πριν τρεις μήνες ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Με την επιλογή αυτή χάθηκε η ευκαιρία για μια ώριμη, θεσμική και εθνική λύση, ενώ υπονομεύεται κάθε πλαίσιο συνεργασίας, συμπόρευσης και εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να υπάρχει.

Παράλληλα ακυρώνονται στην πράξη οι προσπάθειες της μεσσηνιακής πλευράς για επέκταση της ζώνης ΠΟΠ, θωράκιση του ΠΟΠ έναντι των ξένων προϊόντων και εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών, ώστε να αυξηθούν η παραγωγή και οι εξαγωγές.

Παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, οφείλουμε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών, όπως άλλωστε κάνουμε από την αρχή.

Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση αυτή θα μελετηθεί διεξοδικά, σε πολιτικό, κοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο, εθνικό και ευρωπαϊκό. Για τον σκοπό αυτό ήδη ζήτησα να ενημερωθώ μέσω της Βουλής για όλα τα έγγραφα και τις εισηγήσεις στα οποία βασίστηκε η απόφαση αυτή, καταθέτοντας σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Στον βαθμό που προσωπικά με αφορά, θα συνεχίσω να προασπίζομαι την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας απέναντι στις μεθοδεύσεις, στηρίζοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων και Μεσσήνιων παραγωγών”.


NEWSLETTER