Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 21:13

Ο Αλέξης Χαρίτσης για την όξυνση ανισοτήτων

Ο Αλέξης Χαρίτσης για την όξυνση ανισοτήτων

 

“Η πολιτική Μητσοτάκη οξύνει τις ανισότητες και ανοίγει την ψαλίδα - Αλλαγή πολιτικής τώρα για πραγματική ανάπτυξη για την κοινωνική πλειοψηφία”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm 97.8”, σε συνέντευξή του στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα.

Παρατήρησε ότι “τη στιγμή που η Ευρώπη έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να στηρίξει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, η χώρα μας πληρώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα ανέρχεται στο 62%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 39%, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς προθεσμιακά συμβόλαια στην αγορά ενέργειας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών στην ημερήσια αγορά. Εχουμε την πιο ακριβή χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη με 697 ευρώ/ μεγαβατώρα τον Αύγουστο, όταν η αντίστοιχη τιμή στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν μόλις στα 180 ευρώ”.

Αναφορικά με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την αύξηση του ΑΕΠ το α’ εξάμηνο,

ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “δεν έχουμε φτάσει καν στο επίπεδο της αναπλήρωσης του συνόλου των απωλειών κατά την περίοδο της πανδημίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δυστυχώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν στην καθημερινότητά τους την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη”.

Τέλος, υπογράμμισε πως “χρειάζεται αλλαγή πολιτικής τώρα, ώστε να αναστρέψουμε το μοντέλο ανάπτυξης του κ. Μητσοτάκη που οξύνει τις ανισότητες και ανοίγει την ψαλίδα μεταξύ των λίγων και ισχυρών και της κοινωνικής πλειοψηφίας”.