Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 17:55

Ο Χαρίτσης για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο Χαρίτσης για την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

“Στην ΔΕΘ έγινε ευκρινές το τεράστιο ιδεολογικό χάσμα που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ”, επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, στον Παύλο Τσίμα. Και σημείωσε ότι “διέξοδος είναι η προοδευτική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων”.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε πως “ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής, νίκη που θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης” και παρατήρησε ότι “ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη θέσπιση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την δικαιοσύνη της ψήφου. Πρέπει να γίνει κατορθωτό και στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο σχηματισμός κυβερνήσεων συνεργασίας στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων”.

Σημείωσε ότι “αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι ένα σαφές πολιτικό προγραμματικό περίγραμμα με συγκεκριμένους στόχους και σχέδιο. Απευθυνόμαστε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές και αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να αντιμετωπίσουμε τις πολυεπίπεδες κρίσεις που βιώνουμε” και αντιπαρέβαλε πως “ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ως πρόοδο μια πολιτική έκρηξης των ανισοτήτων, ιδιωτικοποιήσεων και αυταρχισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στην πράξη έναν ακραίο, εξαιρετικά σκληρό νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος αποδείχτηκε και αναποτελεσματικός οικονομικά και καταστροφικός κοινωνικά”.