Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 17:14

Λαμπρόπουλος σε Λυκουρέντζο για χαλάζι και σύκα

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος σε Λυκουρέντζο για χαλάζι και σύκα

 

Η καταγραφή των ζημιών από την χαλαζόπτωση στους Γαργαλιάνους θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να καταβληθεί η αποζημίωση στους συκοπαραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό γνωστοποιεί  ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά από επικοινωνία που είχε  με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη Γιάννη Ασσιούρα

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε μετά την επικοινωνία: «Για τις ζημιές, που προξενήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, η οποία σημειώθηκε σε περιοχή του τ.Δήμου Γαργαλιάνων.  Όπως με διαβεβαίωσαν την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εξατομικεύσεις των ζημιών από τους  Γεωπόνους, ώστε γρήγορα να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Για τις καταστροφές στην συκοπαραγωγή από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι το ύψος τους είναι μεγάλο και καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν στους συκοπαραγωγούς μέχρι τα Χριστούγεννα.  Οι παραγωγοί που δεν θα ικανοποιηθούν από το ύψος της  αποζημίωσης, έχουν το δικαίωμα της υποβολής ένστασης. Ευχαρίστησα τους κ. Λυκουρέντζο και Ασσιούρα για τις προσπάθειές τους, χάρις στις οποίες οι παραγωγοί, που ζημιώνονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, αποζημιώνονται έγκαιρα. »


NEWSLETTER