Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 13:02

Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: "Εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στη μιζέρια και την καταστροφολογία"

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό: "Εμμονή ΣΥΡΙΖΑ στη μιζέρια και την καταστροφολογία"

«Δεν έχει νόημα να σας επαναλάβω τα στοιχεία του Προϋπολογισμού γιατί η εμμονή σας στο δικό σας αναξιόπιστο αφήγημα είναι δεδομένη. Μια εμμονή στη μιζέρια, στην καταστροφολογία, μια εμμονή στον πανικό και στο φθόνο για ό,τι καλό κάνει αυτή η Κυβέρνηση προς τους συμπολίτες μας», τόνισε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023.

«Εδώ ακόμα και μεταξύ σας δεν έχετε αποφασίσει αν είσαστε υπέρ των 600 ευρώ που δώσαμε στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς ή όχι, γιατί είναι η ψυχολογία σας τέτοια. Μια άρνηση απέναντι σε ό,τι καλό κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Και αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς υπηρετούμε μια ιδεολογία και την κάνουμε πράξη με τα όποια λάθη της, ενώ εσείς υπηρετείτε μια ψυχολογία. Αυτό είναι τελικά η Αριστερά, η εκπροσώπηση μιας ψυχολογίας της μιζέριας, του φθόνου, μιας ψυχολογίας του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», μιας ψυχολογίας διχασμού.»

Όπως σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η χώρα βρίσκεται σε οικονομική σταθερότητα εδώ και καιρό και βαδίζει σταθερά προς το 2023, οικοδομώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες. «Γιατί για τη ΝΔ αυτό είναι δικαιοσύνη και όχι να τσακίζεις τη μεσαία τάξη για να εξυπηρετήσεις τις ιδεοληψίες σου στην οικονομική πολιτική, μοιράζοντας προεκλογικά επιδόματα παραμονές των εκλογών του 2019». Η Κυβέρνηση πέτυχε σταθερότητα μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον κρίσεων, στηρίζοντας την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στη Μεσσηνία, ειδικά, κατευθύνθηκαν 173 εκατομμύρια μέσω των εργαλείων της επιστρεπτέας προκαταβολής του ΤΕΠΙΧ και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. «Επειδή είπα για τη Μεσσηνία, χαιρετίζω την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου, με τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχήματα να έχουν καταθέσει προσφορά. Η αλήθεια είναι ότι για τη Μεσσηνία και τους συμπολίτες μου αυτό άργησε 8 χρόνια! Βέβαια, τότε, το 2014 όταν ξεκίνησε, θυμάμαι το σύνολο των αντιδράσεων της Αριστεράς και της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Τουλάχιστον, τώρα δεν τις είδα».

«Αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα γιατί δεν σας συμφέρει. Καταφεύγετε σε λαϊκισμό και σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου «αν υπήρχε ένα 20ευρο από την Καϊλή, θα είχε σωθεί ο Φραγκούλης». Το ίδιο μπορούσαμε να πούμε αν υπήρχε ένα 20ευρο από τα 3.000.000 ευρώ που κανόνισε ο Παππάς να πάρει ο Καλογρίτσας για να έχετε ΣΥΡΙΖΑ channel. Εκεί θέλετε να πάμε το διάλογο; Δείτε την πραγματικότητα!

Καταλαβαίνω ότι για εσάς, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε πώς γίνεται να υπάρχουν αυξημένα φορολογικά έσοδα ενώ έχουν μειωθεί οι φορολογικοί συντελεστές. Το ίδιο ακατανόητο σας φαίνεται πώς καταφέραμε και μειώσαμε πάνω από 30% τον ΕΝΦΙΑ, αυτά τα 4 χρόνια. Όσο, όμως, εσείς δεν το κατανοείτε, το βλέπουν οι συμπολίτες μας, το βλέπουν οι συμπολίτες μου στη Μεσσηνία, που πληρώνουν 12 εκατομμύρια ευρώ ΕΝΦΙΑ λιγότερο. Μείωση 36% σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που τους είχατε βάλει εσείς το 2018!».

Για τη ΝΔ η αξιοπιστία απέναντι στον ελληνικό λαό, η εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας και η στήριξη των προτεραιοτήτων που θέτει η ίδια η κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μονόδρομος.
«Αποκαταστήσαμε τη διεθνή μας αξιοπιστία, αυτή που είχε καταντήσει κουρέλι επί ΣΥΡΙΖΑ, εξοπλίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε σημείο εκνευρισμού της Τουρκίας, ίσως και σε εκνευρισμό δικό σας. Με γνώμονα την πατρίδα και όχι ιδεοληψίες του τύπου «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και εξασφαλίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Δεν επενδύουμε στη λάσπη και στον διχασμό, όπως κάνετε εσείς. Θα ακολουθήσουμε πάντα το συμφέρον της πατρίδας. Γι’ αυτό και διαμορφώσαμε και έναν προϋπολογισμό για το 2023, που αποτελεί ενσάρκωση των αξιών μας, για ένα κοινωνικό κράτος που καταπολεμά τις ανισότητες, τις διακρίσεις, με υγεία και παιδεία για όλους, με ισχυρή οικονομία και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, προς όφελος όλων των Ελλήνων, χωρίς διλήμματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί».

Είναι ένας προϋπολογισμό που θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία, με την παράταξη της ΝΔ ξανά στη διακυβέρνηση της χώρας.» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

 

 


NEWSLETTER