Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 16:30

Καλαμάτα: Χαρίτσης για έλεγχο σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Χαρίτσης για έλεγχο σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ

“Εθνική προτεραιότητα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο δημόσιος έλεγχος σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ”, σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, σε χθεσινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ του νομού, στην Καλαμάτα.

Ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον διευθυντή Γιώργο Καράμπελα και τους εργαζόμενους της επιχείρησης σχετικά με την κατάσταση του δικτύου στην Μεσσηνία. Συζητήθηκε το κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνακόλουθα των αποκοπών ρεύματος, ειδικά σε ευάλωτους καταναλωτές που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής. Συζήτησε έγινε και για την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού με νέες προσλήψεις, ειδικά σε τεχνικές ειδικότητες.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνιστά εθνική προτεραιότητα η πλήρης ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ, που θα λειτουργήσουν ως πυλώνας άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής με την αναγκαία στελέχωση, τις απαραίτητες επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου και την λειτουργία τους ως επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας”.

Επεσήμανε ότι “μόνον έτσι θα μπει φρένο στην αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, θα προχωρήσει η πράσινη μετάβαση με όρους δικαιοσύνης και θα αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια που πλήττει και πάλι μετά από μια δεκαετία την ελληνική κοινωνία”.


NEWSLETTER