Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 11:58

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

Γράφτηκε από την
Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς προστασία της κοινωνίας»

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας αγαπημένος σύντροφος και φίλος» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Kontra Channel» το βράδυ της Δευτέρας. «Μαχητικός μέχρι την τελευταία στιγμή, άφησε παρακαταθήκη στο υπουργείο Ναυτιλίας μια σειρά από πρωτοβουλίες που στήριξαν την νησιωτικότητα, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο και το ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο».

«Το 2015, σε πολύ δύσκολες μνημονιακές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε το πλαίσιο προστασίας του νόμου Κατσέλη. Το ίδιο κάναμε και στις αρχές του 2019. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας» υπενθύμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έφερε εν μέσω πανδημίας τον νέο Πτωχευτικό Νόμο, που για πρώτη φορά καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την υποχρεωτικότητα της πρότασης για ρύθμιση πριν την εκποίηση». «Πλέον ο κόσμος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν έχει καμία δυνατότητα να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε την συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση στον τ/στ  «Kontra Channel» (Γιώργος Μελιγγώνης)

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που στηρίζεται στον νόμο του 2003, θα οδηγήσει σε αθρόους πλειστηριασμούς. Ενώ καταργεί και κάθε φορολόγηση για αυτές τις μεταβιβάσεις», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Πρόκειται για μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις προς ξένα funds», υπογράμμισε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «αρνείται να παγώσει τους πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει και ενώ το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 40 δισ. την τελευταία τριετία. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη επίκειται μια κοινωνική καταστροφή».

«Θα καταργήσουμε τον Πτωχευτικό Νόμο της ΝΔ και θα τον αντικαταστήσουμε με ένα νέο πλαίσιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα υποχρεώνει τον πιστωτή να προτείνει βιώσιμες ρυθμίσεις και θα διευθετεί το ιδιωτικό χρέος με όρους προστασίας των ευάλωτων» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής θα ανοίξει την δυνατότητα για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Το βράδυ των εκλογών ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σε ένα δίλημμα ιστορικών διαστάσεων. Θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την καταστροφική για την κοινωνία πολιτική; Ή θα δώσει την δυνατότητα σε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και οικονομικής ανάταξης;»

ΑΠΕ

 


NEWSLETTER