Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 21:22

Καταγγελίες Πολάκη για offshore Μαντά στα Νησιά Μάρσαλ - Η απάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Καταγγελίες Πολάκη για offshore Μαντά στα Νησιά Μάρσαλ - Η απάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας

 Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, μετά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, βρέθηκε στο στόχαστρο του συντονιστής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Μαντάς κατηγορείται από τον κ. Πολάκη ως αφανής εταίρος σε offshore εταιρεία με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ που έγινε «γνωστός όταν παρέστη στην κηδεία του Γλύξμπουργκ, καθώς στη Βουλή έχει λάμψει διά της απουσίας του». Απαντώντας ο κ. Μαντάς δηλώνει: «Ο κ. Πολάκης για ακόμη μια φορά ακολουθεί την αγαπημένη του τακτική, προσπαθώντας να πολιτευτεί με όπλα του τη συκοφαντία και τη λάσπη. Καθαρές κουβέντες. Ουδέποτε εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου είχα οποιαδήποτε σχέση με offshore εταιρεία, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Πολάκης».

Οι καταγγελίες του κ. Πολάκη που αναρτήθηκαν στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναδιατάσσουν το προεκλογικό σκηνικό σε Μεσσηνία και Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς κανένας δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εκτιμήσει ούτε τις συνέπειες της σύγκρουσης ούτε αν η δράση του συντονιστή του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλέσει μόνο συσπείρωση τού κομματικού του χώρου ή αν τελικώς θα επιφέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα συσπειρώνοντας τη Νέα Δημοκρατία σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο.

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η πληροφόρηση του κ. Πολάκη σε Μεσσηνία και Πελοπόννησο προέρχεται αποκλειστικά από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ή αν υπάρχει ενδεχόμενο «διαρροών» από την αντιπολίτευση της Περιφέρειας ή το «γαλάζιο στρατόπεδο». Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μαντάς έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης στην περιφερειακή αρχή Τατούλη και ότι μετά την σκληρή σύγκρουση του με τον πρώην περιφερειάρχη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Η ανεπιφύλακτη στήριξη του κ. Μαντά στον κ. Νίκα (πλην της διαφωνίας που είχαν για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας) έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της εσωκομματικής αντιπολιτευτικής σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Σε κάθε περίπτωση η εσωκομματική αυτή αντιπολίτευση και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται με τις καταγγελίες του κ. Πολάκη σε βάρος του κ. Νίκα και του κ. Μαντά καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν τόσο ο εκλογικός συσχετισμός δυνάμεων όσο και η σχέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο Μεσσήνιους πολιτικούς. Από την άλλη στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι νωρίς να γίνει απολογισμός για τα πολιτικά οφέλη των καταγγελιών σε εκλογικές περιφέρειες που η Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε ακόμα και την εποχή της παντοδυναμίας του κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΑΚΗ

Ο κ. Πόλακης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook (σ.σ. η ορθογραφία και η σύνταξη είναι του συντονιστή του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ):

«ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!! Είναι τόσο εκτεταμένη η σήψη και η διαφθορά στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, ώστε ακόμα και οι δευτερο/τριτοκλασσάτοι βουλευτές του διαθέτουν ΟFFSΗORE (Φαντάσου τι έχει ο ίδιος και οι αδιευκρίνιστοι της κυβέρνησης του!). Πάμε λοιπόν...Ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξεσκεπάζει σήμερα και αποκαλύπτει με αδιάσειστα στοιχεία το μέγεθος της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ μίας ακόμη γαλάζιας ακρίδας! Πρόκειται για τον βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη (φωτό 1), ο οποίος έγινε γνωστός όταν παρέστη στην κηδεία του Γλύξμπουργκ, καθώς στη Βουλή έχει λάμψει δια της απουσίας του...!

Ο συγκεκριμένος "άριστος" βουλευτής της ΝΔ κατέχει OFFSHORE εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ (!), προφανώς για να είναι "αόρατες" οι δραστηριότητες του. Για να κρύψει μάλιστα εντελώς τα ίχνη του, ο Μαντάς τοποθέτησε ως φορολογικό και νόμιμο εκπρόσωπο στην offshore "ΑEGIR SERVICES CO" έναν δικό του, απολύτως έμπιστο, «αχυράνθρωπο» (φωτό 2), που ο ίδιος και η σύζυγός του χρησιμοποιούν σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες τους (φωτό 3): την 35χρονη σήμερα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία:

- απασχολούταν από το ζεύγος κατά το διάστημα 2013 - 2022 ως υπάλληλος (πωλήτρια με μηνιαίο μισθό 650€) στο κατάστημα υποδημάτων Perla που η εταιρεία τους "ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗ - ΜΑΝΤΑΣ Ο.Ε" διατηρεί στην Καλαμάτα. Η υπαλληλική σχέση και η στενή φιλία του ζεύγους Μαντά-Καπαρελιώτη με την Κωνσταντοπούλου αποδεικνύονται πλήρως από την Καρτέλα Ασφαλισμένου (φωτό 4 -8), αλλά και από τις αναρτήσεις τους στο facebook (φωτό 9-12).

- είχε ορισθεί από τη σύζυγο του Μαντά ως διαχειρίστρια και εκκαθαρίστρια σε άλλη εταιρεία της ("ΓΟΥΝΑΡΗΣ Δ. - ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗ Μ. ΙΚΕ", φωτό 13), την οποία παρεμπιπτόντως το ζεύγος έχει ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ από όλες τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του!

- είχε ορισθεί από τον Μαντά ως διαχειρίστρια στην εταιρεία "ΤELPEL M.IKE", της οποίας μοναδικός εταίρος ήταν μέχρι πρότινος η παραπάνω offshore εταιρεία του (φωτό 14 -15)!

- απασχολείται τα τελευταία χρόνια στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ του Π. Μαντά στην Καλαμάτα!

Η αλήθεια είναι ότι ο Π. Μαντάς "καρφώθηκε" μόνος του! Όταν στις αρχές Ιανουαρίου ξεσκεπάσαμε τον βουλευτή Χειμάρα, δημοσιεύματα στον Τύπο (ακόμη και στον φιλοκυβερνητικό) έγραφαν ότι υπάρχει θέμα για δύο ακόμη βουλευτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις 5 Ιανουαρίου η Κontranews αναφερόταν, στο πρωτοσέλιδό της, σε βουλευτή Μεσσηνίας με offhore (φωτό 16) και στις 9 Ιανουαρίου η ίδια εφημερίδα αποκάλυπτε ότι βουλευτής κλήθηκε από τη Μεσσηνία για εξηγήσεις στο Μαξίμου (φωτό 17).

Στον πανικό τους για την επερχόμενη αποκάλυψη, ο Μαντάς και το Μαξίμου έκαναν το μοιραίο λάθος, που αποδεικνύει αφενός την ΕΝΟΧΗ του πρώτου κι αφετέρου τη ΓΝΩΣΗ και τη συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη:

προσπάθησαν να "κουκουλώσουν" την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Περικλή Μαντά, βάζοντας την Κωνσταντοπούλου να μεταβιβάσει αμέσως (στις 12 Ιανουαρίου) το 100% των μεριδίων της offhsore του Μαντά προς τον συνέταιρό του Ν. Τσακάκο (φωτό 18)!

Ουδέν κρυπτό όμως από τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

ΥΓ1: Κύριε Τασούλα, αναμένουμε εντός της ημέρας τις ενέργειές σας!

ΥΓ2: Η σημερινή αποκάλυψη αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου Ν. Σαντορινιού, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα όσα κι εκείνος ονειρευόταν και πάλευε!»

Τις 18 φωτογραφίες με έγγραφα και στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία, μπορείτε να πάρετε με τη σειρά που παρατίθενται παραπάνω στο κείμενο, από εδώ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wEa2Jhx9cb7KfYPe8K6TqzCoz4q2ty842ZA5cYuzKozT1F2rD9r2U93DcaWJSKDSl&id=100007004708966».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΤΑ

Σε συνέχεια της ανάρτησης που πραγματοποίησε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο κύριος Πολάκης για ακόμη μια φορά ακολουθεί την αγαπημένη του τακτική, προσπαθώντας να πολιτευτεί με όπλα του τη συκοφαντία και τη λάσπη.

Καθαρές κουβέντες.

Ουδέποτε εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου είχα οποιαδήποτε σχέση με offshore εταιρεία, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Ουδέποτε εγώ και η σύζυγός μου είχαμε τέτοιου τύπου δραστηριότητες ή σχέσεις με εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Ουδέποτε ήμουν «μέτοχος» της AEGIR SERVICES CO.

Κάθε επιχειρηματική μου δραστηριότητα μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα διαφανής και κάθε εταιρία στην οποία συμμετείχα είχε έδρα στην Ελλάδα.

Οι πολίτες της Μεσσηνίας με γνωρίζουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι πολιτεύομαι με γνώμονα την ειλικρίνεια και τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις την εντολή που μου έδωσαν. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Απέναντι στη δολοφονία χαρακτήρων και στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς συνεχίζουμε να απαντούμε με θετικό λόγο μακριά από τακτικές πόλωσης, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα λίγους μήνες πριν τις εκλογές».


NEWSLETTER