Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 16:30

Ο Μενέλαος Γερονικολός για την τραγωδία των Τεμπών

Γράφτηκε από την
Ο Μενέλαος Γερονικολός για την τραγωδία των Τεμπών

“Οι πολίτες αυτού του τόπου και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχθούν πολιτικούς τακτικισμούς και οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών”, τονίζει σε δήλωσή του για την τραγωδία των Τεμπών, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μενέλαος Γερονικολός.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο Μεν. Γερονικολός σημειώνει:

“H αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών δείχνει ότι το «επιτελικό κράτος» του Κ. Μητσοτάκη ήταν απλά μια επικοινωνιακή φούσκα. Το 2023, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους «άριστους» της Ν.Δ., αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, όπως η ασφάλεια στις μεταφορές.

Η καθυστερημένη «συγνώμη» του πρωθυπουργού, 4 μέρες μετά την τραγωδία, είναι προσχηματική και δεν πείθει κανέναν πολίτη. Η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών μόνο σε ένα πρόσωπο δείχνει πόσο αδίστακτη είναι αυτή η κυβέρνηση. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την τραγωδία πρέπει να απαντηθούν τώρα, με πειστικό τρόπο. Η δικαιοσύνη οφείλει να βρει την αλήθεια, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι πολίτες αυτού του τόπου και η νέα γενιά δεν πρόκειται να ανεχθούν πολιτικούς τακτικισμούς και οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.

Εμείς, οι νέοι πολιτικοί, οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στην αναζήτηση απαντήσεων, αλλά και να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για να αλλάξουν όλα.

Οφείλουμε στους 57 ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους και στις οικογένειές τους να αναζητήσουμε την αλήθεια με κάθε κόστος. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στον λαό μας, το οφείλουμε στη νέα γενιά μας”.


NEWSLETTER