Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 08:48

Παραιτήσεις βουλευτών ζητεί ο Μαργέλης

Γράφτηκε από την
Παραιτήσεις βουλευτών ζητεί ο Μαργέλης

 

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης με την άμεση παραίτηση των βουλευτών όλων των “κομμάτων εξουσίας” θα ήταν το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αντί του πινγκ-πονγκ μετάθεσης ευθυνών, που προκαλεί στον κόσμο αισθήματα αηδίας και αποστροφής.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης -ο οποίος ζητεί “να γίνει ταχεία και πλήρης διερεύνηση του δυστυχήματος και απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα”.   

Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Μαργέλης σε χθεσινή του δήλωση επικαλείται τη δημοσιογραφική έρευνα, η οποία “έχει αναδείξει τις ελλείψεις στις υποδομές και την ανύπαρκτη ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών, και ότι τουλάχιστον τα 5 τελευταία χρόνια τα τρένα πήγαιναν στα τυφλά”. Για να διαπιστώσει στη συνέχεια ότι “ο Έλληνας έχει κυρίως δύο χαρακτηριστικά: Το φιλότιμο και την παλικαριά. Παλικαριά σημαίνει κυρίως ανάληψη ευθύνης”. Δυστυχώς όμως -όπως επισημαίνει ο ίδιος- “το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι από τη στιγμή που θέτεις τον εαυτό σου για να εκλεγείς και να διοικήσεις, έχεις ευθύνη”. Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΚ, “όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης, άλλοι μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο”.

Παρατηρεί δε πως “δυστυχώς άνθρωποι που δεν έχουν ουσιαστικά εργαστεί ποτέ είναι κυβερνήτες της χώρας μας”, διευκρινίζοντας ότι “μιλώ γενικά, δεν αναφέρομαι στη σημερινή κυβέρνηση”.

 

“ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΛΟ «ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ»”

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πιστεύει πως “το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., όπου τα κόμματά τους, κατά καιρούς, έχουν διαχειριστεί θέματα υποδομών και ασφάλειας των τρένων θα ήταν να παραιτηθούν άμεσα από τις θέσεις τους”. Ακολούθως “όλοι οι διοικητές, Διοικητικά Συμβούλια, διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ιταλικής εταιρείας θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης και να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους, λέγοντας το απλό «φταίμε και εμείς»”. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο προσωπικά, λέει ότι “μου προκαλεί αποστροφή και απέχθεια το πινγκ-πονγκ μετάθεσης ευθυνών από τον έναν στον άλλο” και επισημαίνει ότι “ο κόσμος έχει κουραστεί και αηδιάσει από την κατάσταση αυτή”. Ιδιαίτερα δε τον προβληματίζει “πώς οι άνθρωποι αυτοί καταφέρνουν και κοιμούνται τόσα βράδια, αφού ξέρουν ότι εξαιτίας τους ντύθηκαν στα μαύρα τόσα σπίτια και ότι χάθηκε το χαμόγελο και η χαρά της ζωής από τόσο νέα παιδιά, τα παιδιά μας”.

Καταλήγοντας ο Κώστας Μαργέλης τονίζει πως “θα πρέπει να γίνει ταχεία και πλήρης διερεύνηση του δυστυχήματος και η απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα”. Και θυμίζει πως “23 Ιουλίου 2018 ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και σήμερα 5 χρόνια μετά δεν έχει τελειώσει η δίκη σε πρώτο βαθμό…”.   

Ν.Κ.


NEWSLETTER