Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 19:00

Συνάντηση Χρυσομάλλη με Πουρνάρα για την αντιπυρική προστασία

Γράφτηκε από την

Η επικειμένη αντιπυρική περίοδος του φετινού καλοκαιριού και η προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μεσσηνία απασχόλησε τη συνάντηση του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρνάρα.

Ο Αρχηγός διαβεβαίωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη για την υψηλή ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Μεσσηνία και τον ενημέρωσε ότι για την φετινή περίοδο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα διατηρηθεί η ίδια σύνθεση εναέριων μέσων όπως το 2022, ήτοι ένα βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson, 2 ελικοφόρα αεροσκάφη PZL και δύο ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air Tractor, με τα οποία θα καλύπτεται η νότια Πελοπόννησος. Όπως σημείωσε ο κ. Αρχηγός ολοκληρώνεται σύντομα ο σχετικός διαγωνισμός, διασφαλίζοντας και φέτος την εναέρια αντιπυρική προστασία της χώρας. Παράλληλα, το Αρχηγείο έχει δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για την καλύτερη διασπορά των επίγειων δυνάμεων με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο έγκαιρος εντοπισμός και η επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων με την έναρξη της πυρκαγιάς.
Όπως ανέφερε ο Μίλτος Χρυσομάλλης στον κ. Αρχηγό, στη Μεσσηνία έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαιρετικό προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την διοίκηση του οποίου, τόσο σε περιφερειακό, σε επίπεδο νομού όσο και σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε επίσης την σημασία της ύπαρξης αλλά και της σωστής προετοιμασίας των υφιστάμενων λιμνοδεξαμενών στη Μεσσηνία, οι οποίες αποτελούν σημαντικό κρίκο στη αντιπυρική προστασία, καθώς και την ανάγκη να εξεταστεί, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγίς» η προμήθεια πυροσβεστικών ελικοπτέρων με δυνατότητα νυχτερινής πτήσης, που θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα στην εναέρια κατάσβεση, η οποία σήμερα τερματίζεται με τον ερχομό της νύχτας. Τέλος, οι δύο άντρες συζήτησαν την ανάγκη να εξαιρεθεί με νομοθετική τροπολογία και εν όψει της προεκλογικής περιόδου η απόσπαση του πυροσβεστικού προσωπικού, προκειμένου για την καλύτερη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου.