Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 23:03

Ερώτηση ΜέΡΑ25 για σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ερώτηση ΜέΡΑ25 για σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη

 

«Να μην καταστραφεί η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη ζητούν έξι βουλευτές του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη.

Στη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που συνυπογράφουν οι βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώργος Λογιάδης και Σοφία Σακοράφα τονίζεται ότι:

«Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να εγκρίνει τη μελέτη του Κτηματολογίου με την οποία η σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού Καλαμάτα – Μεσσήνη θα θαφτεί κάτω από το οδόστρωμα του αυτοκινητοδρόμου, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την περιοχή.

Το Υπουργείο Υποδομών, όπως έχει επισημανθεί από φορείς της περιοχής, έγραψε «στα παλαιότερα των υποδημάτων του» τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε το ΠεΣυΠ για τη θετική γνωμοδότηση της Μ.Π.Ε. του έργου, η επιλογή του να θάψει τη σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί μέγιστη πρόκληση.

Λύση υπάρχει και έχει προταθεί από την περίοδο που συζητούνταν η Μ.Π.Ε. Να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια εισόδου και εξόδου στην πόλη του αυτοκινητοδρόμου και ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη να ξεκινάει από τον κόμβο του Μορέα, ο οποίος είναι πριν τον κόμβο του Αεροδρομίου ώστε να εξυπηρετεί ο Περιφερειακός –για τον οποίο μάλιστα δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του– την κίνηση από και προς την Καλαμάτα και να μην επιβαρύνεται το Ασπρόχωμα και η Νέα Είσοδος.»

Και η ερώτηση καταλήγει «Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης είχαν υποβάλει βελτιώσεις της χάραξης οι οποίες και αυτές αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το υπουργείο Υποδομών.

Με αυτά δεδομένα ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο προωθείτε την καταστροφή της σιδηροδρομικής γραμμης Καλαμάτα-Μεσσήνη η οποια μπορει και πρέπει να λειτουργήσει ως προαστιακή γραμμή ;
  2. Για ποιο λόγο προωθείτε την οριστική κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Μεσσηνία και γενικότερα στην Πελοπόννησο;
  3. Σκοπεύετε να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και αν ναι πότε και με ποιες προϋποθέσεις ;
  4. Για ποιο λόγο ενισχύονται οι αυτοκινητόδρομοι έναντι του σιδηρόδρομου;
  5. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κανονικοποίηση του δικτύου σε πρώτη φάση στο τμήμα Κορινθος - Αργος και στο Δυτικό άξονα Πύργος - Κυπαρισσία - Ζευγολατιό - Καλαμάτα καθότι είναι οικονομικά και τεχνικά εφικτό να γίνει σε αυτά τα τμήματα λόγω της γεωμορφολογίας ;»


NEWSLETTER