Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 11:43

Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή για αναπηρικά βοηθήματα

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή για αναπηρικά βοηθήματα

«Nα είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά και από λόγια και από έργα.

Και έχει κουραστεί από παραμύθια προεκλογικά, από παραμύθια με νταούλια και χορούς, από παραμύθια με διαγραφή χρεών “με ένα νόμο και ένα άρθρο”, από παραμύθια για αυξήσεις και “λεφτόδεντρα”, από παραμύθια με καφέ, από παραμύθια γενικότερα. Ο λαός θα τιμήσει με την ψήφο του την αξιοπιστία, θα τιμήσει με την ψήφο του την παράταξη που του έδωσε πίσω τη χαμένη του αξιοπρέπεια, που έβαλε την Ελλάδα και πάλι στο προσκήνιο δυνατή. Και αυτή η παράταξη είναι η Νέα Δημοκρατία!», τόνισε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Χρυσομάλλης σημείωσε ότι η οργανωτικού χαρακτήρα τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών για το ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη ολοκληρώνει τη θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αυξάνοντας τον αριθμό των δικαστών που θα κρίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές κομμάτων και συνδυασμών. «Δεν μπορώ παρά να ομολογήσω ότι αναρωτιέμαι συχνά για την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει καμία από τις διατάξεις. Χωρίς αιτιολόγηση παρά μόνο με κραυγές διάλεξε να σταθεί απέναντι στην αυτονόητη δημοκρατική επιλογή. Σήμερα είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Αφήστε τους άκαιρους ανένδοτους και τα εύκολα «ΠΑΡΩΝ», μην νομίζετε ότι θα ψαρέψετε στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου και συνταχθείτε με τη Δημοκρατία!»

Αναφερόμενος στην άμεση αύξηση κατά 8% δέκα αναπηρικών βοηθημάτων του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ, ο βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε πως αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις οικογένειές τους που μάχονται καθημερινά για την αυτονόητη αξιοπρέπειά τους. «Τα βοηθήματα αναπηρίας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι η απόδειξη ότι το κράτος προνοεί για όλους τους πολίτες και ειδικά για όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ οφείλουμε πλέον να θεσμοθετήσουμε την αυτόματη προσαρμογή των αναπηρικών βοηθημάτων, προκειμένου αυτά να αυξάνονται αναλογικά.».

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η Κυβέρνηση της ΝΔ αγωνίστηκε κυρίως για να επαναφέρει τη χαμένη αξιοπρέπεια του πολίτη σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του και πέτυχε να λύσει παθογένειες που βασάνιζαν τους συμπολίτες μας αδικαιολόγητα. «Πλέον το δίλημμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου είναι απλό: Δικαιοσύνη στα λόγια ή δικαιοσύνη στην πράξη; Γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι σύνθημα. Είναι επιλογή που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Δικαιοσύνη είναι να μειώνεις 57 φόρους και να αυξάνεις τις συντάξεις μόνιμα και σταθερά κατά 7,5%, όχι να κάνεις αυξήσεις φόρων και να περικόπτεις συντάξεις, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιοσύνη είναι να αγωνίζεσαι και να πετυχαίνεις πραγματική ανάπτυξη για την οικονομία που διαχέεται σε όλους τους πολίτες και όχι να μιλάς για ταξικές επιλογές στη φορολόγηση. Δικαιοσύνη είναι να στηρίζεις τους ευάλωτους πολίτες και να μην αφήνεις κανέναν πίσω στις μεγάλες κρίσεις. Δικαιοσύνη είναι να αυξάνεις τον κατώτατο μισθό όχι μία, αλλά τρεις φορές. Δικαιοσύνη είναι να υπερασπίζεσαι την ανεξαρτησία του δικαστικού μας συστήματος και να αποδέχεσαι τις αποφάσεις του ακόμα και όταν δεν σου αρέσουν, όχι α λα καρτ. Δικαιοσύνη είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να αγωνίζεσαι να τα διορθώσεις, όχι να επικαλείσαι το αλάθητο του Πάπα –ή του Νίκου Παππά- αναζητώντας συνεχώς δικαιολογίες “στα κακά μνημόνια” που εσύ μας έβαλες και να ζητάς μια δεύτερη ευκαιρία.».

«Αντιπροσωπεύοντας εδώ και τέσσερα χρόνια, πάντα με ειλικρίνεια και μαχητικότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή και για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τις Μεσσήνιες και τους Μεσσήνιους συμπολίτες μου, έδωσα τον αγώνα για το καλύτερο της πατρίδας μας και του τόπου μου. Κοιτώντας τους στα μάτια, θα ζητήσω και πάλι την εμπιστοσύνη τους, ώστε να συνεχίσω να τους αντιπροσωπεύω με την ίδια ειλικρίνεια και μαχητικότητα, για να πάμε τη Μεσσηνία μπροστά, να πάμε την Ελλάδα μπροστά, να κλείσουμε όλα αυτά που ταλαιπωρούν τη γενιά μου, όλα αυτά που έχουν ταλαιπωρήσει πολλές γενιές μέχρι τώρα.», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


NEWSLETTER