Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 17:45

Κωνσταντίνα Πιέρρου: “Είμαι μαθημένη να δίνω αγώνες”

Γράφτηκε από την

“Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε κι εγώ είμαι μαθημένη να δίνω αγώνες. Σ’ αυτόν τον αγώνα λοιπόν απαιτούνται συνοδοιπόροι για το καλύτερο αποτέλεσμα" δηλώνει η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνα Πιέρρου λίγες μέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Η κ. Πιέρρου συστήνεται στο κοινό της Μεσσηνίας παρουσιάζοντας παράλληλα τις προτάσεις του κόμματός της για την Παιδεία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και συγκεκριμένα με τις εθνικές εκλογές για τον νομό Μεσσηνίας;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά μου χρόνια. Ήμουν πάντα μέλος συμβουλίων στα σχολεία που φοιτούσα και στη διάρκεια των σπουδών μου. Έχοντας πλέον και πολιτική άποψη ασχολήθηκα με τα θέματα του Πανεπιστημίου και των φοιτητών μέσα από την οργάνωσή μου στην ΠΑΣΠ Ιωαννίνων. Και τότε, εποχή 1993, ήταν μια ένδοξη εποχή αλλαγής οπού στις πρόωρες εκλογές του ’93 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε αυτοδυναμία με ποσοστό 46.88% και με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα ασχολήθηκα με τα δημοτικά στον Κοινωνικό Φορέα, στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας, στον Σύλλογο Ακοβιτών Καλαμάτας. Όπως καταλαβαίνετε το να είμαι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ για το νομό μας ήταν φυσικό επακόλουθο της πορείας μου.

Είστε εκπαιδευτικός, οπότε γνωρίζετε το θέμα Παιδεία εκ των έσω. Ποιες οι προτάσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και οι δικές σας σχετικά με αυτόν τον τομέα;

Ως μητέρα πρωτίστως και ως εκπαιδευτικός, εργάζομαι ως Φυσικός στον ιδιωτικό τομέα, το θέμα Παιδεία με αφορά άμεσα. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η Παιδεία είναι προτεραιότητα και εθνική υπόθεση.

Προτείνουμε :

- Εθνικό Απολυτήριο για όλους 

- Εθνικό Πτυχίο που θα πιστοποιεί τα ακαδημαϊκά προσόντα όλων των αποφοίτων παρεμφερών σχολών και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

- Αναβάθμιση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με προγράμματα σπουδών και μαθητείας για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και άμεση διάθεση στελεχών σε σύγχρονους τομείς τεχνολογίας και καινοτομίας

- Ανάπτυξη σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας θεσμού Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σε κάθε Ε.Π.Α.Λ γραφείο σύνδεσης με την αγορά εργασίας και σταδιοδρομίας

- Στήριξη του έργου του εκπαιδευτικού σε όλες τις βαθμίδες καθώς και στήριξη των γονέων και κηδεμόνων μαθητών με ιδιαιτερότητες

- Είναι και δικό μου όραμα μέσα από το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ ένα σχολείο που προάγει την δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και φυσικά την έρευνα και την αισθητική αγωγή.

Συστήνεστε και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Πείτε μας μερικά λόγια γι’ αυτό.

Διατηρώ μια μικρή επιχείρηση με χειροποίητα κοσμήματα και έργα διακόσμησης (Constance’s Creations). Είναι το κατόρθωμά μου να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Υπάρχει ένα φυσικό κατάστημα – εργαστήριο και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) που είμαι ιδιαίτερα περήφανη και για τα δύο.

Παρόλα αυτά το να διατηρείς σήμερα σε μια επαρχία μια επιχείρηση, είναι άθλος.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας βάζοντας το κλειδί στο μαγαζί του σκέφτεται τους τριψήφιους μηνιαίους λογαριασμούς σε ασφαλιστικό, σε ρεύμα, σε ρυθμίσεις στην Εφορία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει ρυθμίσεις για πιο βιώσιμες επιχειρήσεις με:

- Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για μετεγκατάσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε βιοτεχνικά πάρκα  - και στο Νομό μας αυτό μπορεί να υλοποιηθεί

- Ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για προτάσεις καινοτομίας, ενεργειακή προσαρμογή και ενίσχυση γα ψηφιακό μετασχηματισμό 

- Κέντρα ανάπτυξης προϊόντων στις περιφέρειες για παροχή τεχνικής βοήθειας, σχεδιασμού, τυποποίησης νέων προϊόντων και δικτύων διανομής τους

- Ρυθμίσεις 120 δόσεων για χρέη και κούρεμα χρεών για τους συνεπείς

Η Μεσσηνία είναι ένας νομός που ζει κατεξοχήν από την γη. Ποια η σχέση σας και η τοποθέτησή σας για τον Μεσσήνιο αγρότη;

Κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, τόσο από τον πατέρα μου όσο και από την μητέρα μου. Οι αγρότες μας ζουν καθημερινά με τον φόβο. Δίνουν αγώνα τόσο με τις καιρικές συνθήκες που λόγω κλιματικής κρίσης δεν είναι καθόλου προβλέψιμες όσο και με το άγχος του για πιθανές κατασχέσεις γης λόγω χρεών.

Προτείνουμε: 

- Μείωση του κόστους παραγωγής

- Μηδενισμό φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

- Στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών

- Καθολική προστασία αγροτικής γης

- Προγράμματα για νέους αγρότες με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό και όχι επιδόματα

Οι αγρότες μεγαλύτερης ηλικίας που συνάντησα στις περιοδείες μου στο Νομό  αναγνωρίζουν πως μόνο με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ζούσαν αξιοπρεπώς.

Για ποιους λόγους οι Μεσσήνιοι να σας εμπιστευτούν την ψήφο τους;

Έχω αποδείξει εμπράκτως ότι τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον πως είμαι εδώ. Υπόσχομαι λοιπόν πως και μετά την 21η Μαΐου 2023 θα είμαι εδώ.

Εδώ για κάθε Μεσσήνια και Μεσσήνιο. Εδώ για κάθε αγρότη, ελεύθερο επαγγελματία, εργαζόμενο στον Τουρισμό, εργαζόμενο στον κλάδο Υγείας.

Ζητώ την στήριξη από όλους τους Μεσσήνιους γιατί πιστεύω πως η Μεσσηνία μας αξίζει καλύτερο αύριο και με ισχυρό ποσοστό ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και με έδρα ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να το έχουμε.

Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε κι εγώ είμαι μαθημένη να δίνω αγώνες.

Σ’ αυτόν τον αγώνα λοιπόν απαιτούνται συνοδοιπόροι για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

* Το πολιτικό γραφείο της Κωνσταντίνας Πιέρρου βρίσκεται στην οδό Νέδοντος 84 στην Καλαμάτα (Τηλ.: 2721181788)