Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 19:16

Επίσκεψη Κουμάντου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την διοικήτρια του Ελένη Αλειφέρη  για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και τη λειτουργία του.

Η κα. Κουμάντου επισήμανε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει ανάγκη από νοσηλευτές, κάτι για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί, για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους ώστε να φθάσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.

Επίσης, με την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και της προληπτικής ιατρικής που επίσης προβλέπονται στο πρόγραμμα της ΝΔ τα Νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

«Σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία στην περιφέρειά μας, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο στελέχωσης, αλλά χρειάζεται ακόμα πρόσληψη επικουρικών ιατρών, ώστε να μπορούν όλοι να παίρνουν τα ρεπό τους κανονικά. Μάλιστα, όπως είπε και η φίλη μου Ελένη Αλειφέρη, με ένα κλικ το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μπορεί να απογειωθεί», τόνισε  η κα Κουμάντου.

 

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΏΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ 

Ανεκτίμητη χαρακτήρισε την προσφορά του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου, κατά την χθεσινή επίσκεψή της.

Η κα. Κουμάντου τόνισε ότι το Κέντρο “λειτουργεί σε δύο όμορα κτίρια και παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 30 παιδιά και εφήβους και τις οικογένειές τους σε εβδομαδιαία βάση, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να αποκτήσει στέγες διαβίωσης. Το εξειδικευμένο έργο που παράγεται εκεί για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους, είναι μοναδικό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το έργο τους, με όποιο τρόπο μπορούμε».