Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 14:16

Σαμπαζιώτης: "Το 2014 θα μειωθεί οριακά η ανεργία"

"Το 2014 θα είναι μια χρονιά που για πρώτη φορά, έστω και οριακά, θα μειωθεί η ανεργία, αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της χώρας", υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, σαν ειδικός αγορητής του κυβερνώντος κόμματος.

Παρατήρησε ότι «ο προϋπολογισμός που συζητούμε, αποτελεί τον οδικό χάρτη και ταυτόχρονα το όχημα μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά για να βγει η χώρα μας από την κρίση».

Ο κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε ότι«τον πρώτο στόχο, την αποκατάσταση δηλαδή της αξιοπιστίας, τον πετύχαμε το 2012, όταν διαλύσαμε τα σενάρια εξόδου από το κοινό μας νόμισμα. Το δεύτερο στόχο, τη σταθεροποίηση, τον πετυχαίνουμε το 2013». Εκτίμησε ότι «τον τρίτο και πιο κρίσιμο στόχο, την ανάπτυξη δηλαδή της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα τον πετύχουμε το 2014. Η ανάκαμψη θα αρχίσει από το νέο έτος, όπως πια όλοι συμφωνούν».

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «σήμερα εκφράζεται ως φορέας των χειρότερων παραδόσεων λαϊκιστικής αντιπολίτευσης. Παραμένει εγκλωβισμένος στις αναχρονιστικές εμμονές και στις ξεπερασμένες ιδεοληψίες του. Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι από εσάς δεν σταματάτε να υπόσχεστε και να τάζετε σε όλους τα πάντα».

 

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού, θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, που δεν είναι άλλο από την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, την έξοδο της χώρας στις αγορές, που θα σημάνει το τέλος των μνημονίων».