Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 17:57

Χαρίτσης: Η απόφαση του ΣτΕ γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης

Χαρίτσης: Η απόφαση του ΣτΕ γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη σχεδίασε την επιχείρηση της συγκάλυψης, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στην σύνθεση της ΑΔΑΕ, την παρακώλυση της διερεύνησης από το Κοινοβούλιο», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτση σε δήλωση του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας σχολιάζει ότι «με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν», για να τονίσει ότι «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ όμως γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης και άνοιξε τον δρόμο στην ΑΔΑΕ να πράξει το προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο από το Σύνταγμα καθήκον της. Να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών». «Συγκάλυψη τέλος. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει, το δίκιο πρέπει να νικήσει. Και θα νικήσει», σημειώνει.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ακόμα ότι βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες και πως υπήρχε «σε όλες τις συζητήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους μια κοινή, εξαιρετικά έντονη, ανησυχία: η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα». «Η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας του Στρατεύματος, αλλά κυρίως οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για να πέσει πέπλο σιωπής απασχολούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εκθέτουν τη χώρα μας και αποτελούν μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας», προσθέτει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.