Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 09:30

Ικανοποίηση Χρυσομάλλη για την επανάληψη  υπόσχεσης ανέγερσης κτηρίου Αστυνομίας  

Ικανοποίηση Χρυσομάλλη για την επανάληψη  υπόσχεσης ανέγερσης κτηρίου Αστυνομίας   

 

Με αφορμή την υπηρεσιακή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα και την προ λίγων ημερών συνάντηση εργασίας που είχαν στο Υπουργείο, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το ενδιαφέρον του για τη Μεσσηνία και τα άμεσα αντανακλαστικά του στα θέματα αντιμετώπισης της παραβατικότητας καθώς και για το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Σε συνάντηση εργασίας που είχα μαζί του προ λίγων ημερών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του έθεσα ξανά το ζήτημα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών παραχώρησης των οικοπέδων από τη ΔΥΠΑ/πρώην ΟΑΕΔ, που ξεκίνησαν έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες μας το 2022, προκειμένου να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στη δημοπράτηση κατασκευής του κτιρίου. Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως οι διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και όπως με ενημέρωσε στη συνέχεια και ο αρμόδιος προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής υποστράτηγος Σωτήρης Νικολακόπουλος, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της μεταγραφής της παραχώρησης στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών.

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού στο δημαρχείο, κατά την υπηρεσιακή επίσκεψή του στην Καλαμάτα, επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του και σηματοδοτούν τη συνέχιση της προσπάθειας μετά τη δέσμευση του τότε υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου για την ανέγερση του νέου κτιρίου στην Αγία Τριάδα.

Κατά τη συνάντησή μας του έθεσα επίσης εκ νέου τα ζητήματα αντιμετώπισης της παραβατικότητας στο νομό και την ανάγκη καλύτερης εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου. Τον ευχαριστώ που ενέσκυψε άμεσα στο αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας και ενισχύει με 2 Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη καθώς και με 1 Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ). Χρειαζόμαστε όμως άμεσα ενίσχυση της αστυνόμευσης και στην Τριφυλία, για την οποία θα συνεχίσω να πιέζω τον υπουργό και είμαι σίγουρος πως θα δείξει και σε αυτό το αίτημα τα ίδια αντανακλαστικά».