Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 11:20

Ο Χαρίτσης για την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας

Ο Χαρίτσης για την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας

“Το υπουργείο Παιδείας καταργεί ειδικότητες των ΕΠΑΛ στην Μεσσηνία, ζητώντας από τους μαθητές να …αλλάξουν νομό για να συνεχίσουν τις σπουδές τους!”, επισημαίνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, συμφωνώντας με την ανακοίνωση - διαμαρτυρία της Α’ ΕΛΜΕ του νομού.

Ειδικότερα, με κοινοβουλευτική του αναφορά ο Αλ. Χαρίτσης καλεί τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να αποσύρει την απόφασή του για καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας, με πρόσχημα την περικοπή “δαπανών”.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, την οποία επισυνάπτει στο κείμενο της αναφοράς του προς τον υπουργό Παιδείας ο Αλ. Χαρίτσης, “…στα υπό κατάργηση τμήματα υπάρχουν ειδικότητες και τομείς που είναι οι μοναδικές στο νομό. Ενδεικτικά η ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών», καθώς και ο τομέας «Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» που λειτουργούσαν στο 2 οΕΠΑΛ και 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας αντίστοιχα, είναι τέτοιες περιπτώσεις. Πρακτικά, δηλαδή, το υπουργείο Παιδείας καλεί με αυτή του την απόφασή τους μαθητές που επέλεξαν αυτές τις ειδικότητες ή τους τομείς, να μετακομίσουν σε άλλο νομό!”.