Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 12:46

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για την υγεία στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Συζήτηση για τα προβλήματα στο Δήμο Δυτικής Μάνης έγινε το Σάββατο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του κομματικού  Τμήματος Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Ελενα Ψαρρέα, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, η εκπρόσωπος του εθελοντικού Συλλόγου «Γαία» Χριστίνα Κωνστάντιου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή. 

Ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ανεπαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής, λόγω της απουσίας του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, αγροτικών και ειδικευμένων, αλλά και στην αδυναμία άμεσης ανταπόκρισης σε διακομιδές επειγόντων περιστατικών σε 24ωρη βάση, λόγω μη στελέχωσης του ασθενοφόρου με οδηγό. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η επιστροφή του ασθενοφόρου που έχει γίνει δωρεά στο Γ.Ν. Καλαμάτας ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Μάνης που συνέβαλαν στην αγορά του, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά.

Οι βουλευτές ενημέρωσαν ότι σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξανθό, τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες σε ιατρικό προσωπικό για το ΚΥ Αγίου Νικολάου και ότι είναι ευτυχής συγκυρία η πλήρωση τριών θέσεων αγροτικών ιατρών από γιατρούς Γενικής Ιατρικής, και συγκεκριμένα του ΚΥ Αγίου Νικολάου, του ΠΙ Καρδαμύλης και του ΠΙ Κάμπου Αβίας, οι οποίοι θα καλύπτουν μόνιμα τις ανάγκες, αλλά και η θέση του ΠΙ Πλάτσας από γιατρό επί θητεία.  

Ολοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την αναγκαιότητα επίσπευσης της προσέλευσης των ιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για την τουριστική περίοδο και οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλουν με κάθε τρόπο σε αυτό.


NEWSLETTER