Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 17:28

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη δέσμευση λογαριασμών

Γράφτηκε από την
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη δέσμευση λογαριασμών

H δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αποτελεί αντικείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή, προς το υπουργείο Οικονομικών, και την οποία συνυπογράφουν συνολικά 53 κυβερνητικοί βουλευτές - μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Ελενα Ψαρρέα.

Αφορμή για την ερώτηση, όπως σημειώνεται σχετικά, αποτέλεσε το γεγονός ότι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στην πιο πάνω ρύθμιση, έγιναν αποδέκτες σημειωμάτων κατάσχεσης, δέσμευσης των καταθέσεων τους και των λογαριασμών όψεως, με συνέπεια το σφράγισμα των επιταγών τους.

Αυτό, συνεχίζει η εν λόγω ερώτηση, «έχει ως συνέπεια οι επιχειρήσεις, αφ’ ενός να θεωρούνται αφερέγγυες και αφ’ ετέρου -και επί της ουσίας- να μη μπορούν να λειτουργήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό και οικονομικό κύκλο εργασιών τους -και μάλιστα σε περιοχές όπως οι νησιωτικές, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχει ήδη αρχίσει η θερινή τουριστική περίοδος».

Καταλήγοντας στην ερώτησή τους, οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει «σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/15, να προστατεύονται από αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης και να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς τον κίνδυνο κατάσχεσης και δέσμευσης των λογαριασμών τους».


NEWSLETTER