Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 16:56

«Μήνυμα» 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς αποδέκτες

«Μήνυμα» 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς αποδέκτες

Επαναφορά του κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ των οποίων και οι Μεσσήνιοι Θανάσης Πετράκος και Ελενα Ψαρρέα. 

Η επιστολή αυτή στέλνεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της. Σύμφωνα με μία ανάγνωση, οι 22 βουλευτές στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι δεν θα ψηφίσουν συμφωνία που δεν θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό σε προμνημονιακά επίπεδα ή που θα περικόπτει μισθούς και συντάξεις. Σύμφωνα με μια άλλη ανάγνωση, η επιστολή βοηθάει τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί με τους εταίρους προβάλλοντας την πίεση που δέχεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση. 

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ. Πετράκος και Ψαρρέα συνυπογράφουν για μια ακόμα φορά -μετά την επιστολή για τον διορισμό της Ελενας Παναρίτη- ένα κείμενο το οποίο δεν υπογράφουν οι άλλοι δύο Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αναλυτικά η επιστολή των 22 βουλευτών: 

«Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης, Βέττας Δημήτριος, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζάννας Ζήσης, Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Κυρίτση Αγλαΐα, Λεουτσάκος Ευστάθιος, Μακρή Ραχήλ, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μιχαλάκης Νίκος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Ουρσουζίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Πετράκος Αθανάσιος, Πολάκης Παύλος, Σκούμας Αθανάσιος, Σωτηρίου Ελένη, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρρέα Ελένη».