Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 16:44

Ψαρρέα: "Απάντηση θα πάρουν"

Γράφτηκε από την
Ψαρρέα: "Απάντηση θα πάρουν"

Την Κυριακή 5 Ιούλη, όλοι και όλες δηλώνουμε ένα βροντερό «όχι». Δηλώνουμε ένα βροντερό «όχι» στις ιταμές προτάσεις και τελεσίγραφα των δανειστών και των θεσμών.

Αρνούμαστε τον σφαγιασμό των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ζητάμε την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. Αρνούμαστε τη μείωση μισθών και συντάξεων, αρνούμαστε την κλιμάκωση της ύφεσης, το κλείσιμο των μαγαζιών και την αύξηση της έμμεσης φορολόγησης. Υψώνουμε το ανάστημά μας, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, σε πιέσεις και σε καταστροφικές για τη χώρα συμφωνίες. Προχωράμε μαζί με τους εργαζόμενους και τα αντιμνημονιακά κοινωνικά κινήματα.

Οι δανειστές έχουν εξαπολύσει έναν ψυχολογικό πόλεμο και μια κατάσταση τρομοκρατίας πάνω από τη χώρα. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αξιοποιούν καταστάσεις που οι ίδιοι οι δανειστές προκάλεσαν με τη στάση τους για να τρομάξουν τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τα πληττόμενα μεσαία στρώματα. Ο λαός δεν εκβιάζεται, όπως δεν εκβιάσθηκε σε όλες τις κρίσιμες φάσεις της Ιστορίας του. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα συμβιβαστούμε. Την Κυριακή 5 Ιουλίου λέμε «όχι» για τις ζωές μας, τη δημοκρατία, το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας.

 Ελενα Ψαρρέα

Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ


NEWSLETTER