Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 10:25

Εμμα Ντόναχιου: «Το Θαύμα»

Εμμα Ντόναχιου: «Το Θαύμα»

 

Το νέο μυθιστόρημα της Εμμας Ντόναχιου με τίτλο «Το Θαύμα» κυκλοφορεί στις 22 Μαΐου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση της Ρηγούλας Γεωργιάδου.

Μετά το best seller «Το Δωμάτιο», το νέο μυθιστόρημα της Ντόναχιου μας μεταφέρει σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό στα μέσα του 19ου αιώνα: Εκεί, ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι επιβιώνει χωρίς φαγητό επί μήνες. Θαύμα; Ιατρικό φαινόμενο; Ή μήπως θρασύτατη απάτη; Μια νοσοκόμα, εκπαιδευμένη στην Κριμαία πλάι στην Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, προσλαμβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Ενας δημοσιογράφος έρχεται από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Ομως το παιδί φθίνει σιγά σιγά...

Σταδιακά και με μαεστρία, η συγγραφέας αυτού του ψυχολογικού θρίλερ αποκαλύπτει τις διαδοχικές στρώσεις του μυστηρίου που περιβάλλει μια πιθανή περίπτωση νευρικής ανορεξίας. Αποτυπώνει τη θρησκευτική υστερία, τον αδαή φανατισμό, τις ηθικές προκαταλήψεις, τις στρεβλές αντιλήψεις για την επιστήμη, φτάνοντας, τέλος, στην καρδιά ενός μεγάλου και ένοχου μυστικού, που ίσως και να ευθύνεται για τα πάντα.

 • Η Ιρλανδή Emma Donoghue, γεννημένη στο Δουβλίνο το 1969, πέρασε 8 χρόνια στο Κέμπριτζ ετοιμάζοντας το διδακτορικό της στη Λογοτεχνία του 18ου αιώνα, και έπειτα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο του Οντάριο με την οικογένειά της. Εχει γράψει ιστορία της λογοτεχνίας, βιογραφίες, έργα για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, καθώς και παραμύθια και διηγήματα. Το παγκόσμιο best seller της «The Room - Το δωμάτιο» έγινε κινηματογραφική ταινία, ανακηρύχτηκε Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς από τους New York Times και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Man Booker, Commonwealth και Orange.

 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ