Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 20:30

Λεϊλά Σλιμάνι: «Γλυκό τραγούδι»

Γράφτηκε από την

 

Οταν η Μιριάμ, μητέρα δύο μικρών παιδιών, αποφασίζει παρά την απροθυμία του άντρα της να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στη δικηγορία, το ζευγάρι ψάχνει για νταντά.

Μετά από αυστηρή επιλογή, προσλαμβάνουν τη Λουί, που πολύ γρήγορα κερδίζει την αγάπη των παιδιών και κατακτά σταδιακά μια θέση στην οικογένεια. Σιγά σιγά στήνεται μια παγίδα αλληλεξάρτησης μεταξύ των μελών, που θα οδηγήσει στην τραγωδία. 

Μέσα από τις περιγραφές του νεαρού ζευγαριού και της μυστηριώδους νταντάς, αποκαλύπτεται η εποχή μας, με όλα όσα πρεσβεύει για την αγάπη, την παιδεία, τις σχέσεις εξουσίας, τα χρήματα, τις ταξικές και πολιτισμικές προκαταλήψεις.

Πρόκειται για θρίλερ και ψυχογράφημα ταυτόχρονα: ένα βιβλίο που δικαίως τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt.

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μετάφραση: Τιτίκα Δημητρούλια
Σελίδες : 296

 

• Η Λεϊλά Σλιμάνι γεννήθηκε το 1981 στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Παρίσι, και εργάστηκε ως δημοσιογράφος για το περιοδικό Jeune Afrique (Νεαρή Αφρική). Το «Γλυκό τραγούδι» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, το οποίο πούλησε περισσότερα από 80.000 αντίτυπα μέσα στους 3 πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, προτού καν τιμηθεί με το Βραβείο Goncourt.