Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 17:26

“Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων” από την Μεσσήνια Γιώτα Φλέσσα

Γράφτηκε από την

 

To νέο παιδικό βιβλίο της Γιώτας Φλέσσα με τίτλο “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων” τέθηκε σε κυκλοφορία εδώ και λίγες ημέρες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Συλλεκτική Πένα” μαζί με cd με τραγούδια, ενώ είναι εικονογραφημένο με σχέδια του Καλαματιανού εικονογράφου Γιώργου Νταβουτιάν.

Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο “Παπαχρήστου”, ενώ παραγγελίες γίνονται και τηλεφωνικά στο 6946497071.

 

Η ιστορία

Η πανέμορφη χιονισµένη Μπιζελοχώρα έχει βάλει τα γιορτινά της για την πιο όµορφη μέρα όλου του χρόνου, τα Χριστούγεννα!

Ο Πρασινούλης ήταν ευτυχισµένος µε την οικογένειά του και τα τέσσερα μικρότερα αδερφάκια του. Τα πέντε βατραχάκια μας ενθουσιασμένα φορούν τα παγοπέδιλά τους για να κάνουν βόλτες στην παγωμένη λίμνη και για να πουν τα κάλαντα. Ολα φαντάζουν µαγικά! Σχεδόν όλα... Γιατί πάνω από τη χιονισμένη Μπιζελοχώρα πετά το πονηρό κοράκι ο Αρπαχτούλης!

Μία απροσεξία του Πρασινούλη τον έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες αφού έπεσε στην παγίδα του Αρπαχτούλη. Δεν άκουσε τη συμβουλή της μαμάς «να προσέχει»!

Θα καταφέρει ο Πρασινούλης να βγει από τους μπελάδες που βρέθηκε μπλεγµένος; Θα ξαναβρεί το δρόμο να γυρίσει στην Μπιζελοχώρα που τον περιμένουν τα αδερφάκια του;

Ενα όμορφο θεατρικό παραμύθι που διδάσκει στα παιδιά την αληθινή αγάπη και καλοσύνη, καθώς και να µην παρασυρόμαστε από φανταχτερά πράγματα που μπορεί να μας δημιουργήσουν αμέτρητα προβλήματα.