Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 15:04

Ντάνιελ Πινκ: "Πότε" Ι Η επιστήμη του σωστού timing

Γράφτηκε από την
Ντάνιελ Πινκ: "Πότε" Ι Η επιστήμη του σωστού timing

Η κατάλληλη στιγμή είναι το παν – αυτό το ξέρουμε όλοι. Αλλά πώς ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή;

Η ζωή μας είναι μια ατέλειωτη σειρά από αποφάσεις για το «πότε»: πότε να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση, πότε να βάλουμε το μάθημα οδήγησης, πότε να επισημοποιήσομε μια σχέση. Κι όμως, συνήθως παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις βασισμένοι στο ένστικτο ή στην τύχη.

Το timing, πιστεύουν πολλοί, είναι τέχνη. Το βιβλίο του Ντάνιελ Πινκ αποδεικνύει ότι είναι επιστήμη.

Βασισμένος στα τελευταία ευρήματα ψυχολογικών, βιολογικών και οικονομικών ερευνών, ο συγγραφέας μάς δίνει τον τρόπο να ζήσουμε καλύτερα, να δουλέψουμε καλύτερα και... να το πετύχουμε. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον κρυφό ρυθμό της ημέρας για να φτιάξουμε το τέλειο πρόγραμμα; Πώς ένα διάλειμμα σε συγκεκριμένη ώρα μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά τις επιδόσεις των μαθητών σε ένα τεστ; Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο το απόγευμα; Γιατί το να τραγουδάμε συγχρονισμένα μαζί με άλλους κάνει τόσο καλό όσο η άσκηση; Και ποια είναι η ιδανική στιγμή για να παρατήσεις μια δουλειά, να αλλάξεις καριέρα ή να παντρευτείς;

Επιστημονικά δεδομένα και πρακτικές συμβουλές συνδυάζονται σ’ ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που... τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαβάσουμε.

 

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 2019

Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά

Σελίδες: 360


NEWSLETTER