Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 17:09

Λύντια Τρίχα: «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο» Ι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Γράφτηκε από την
Λύντια Τρίχα: «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο» Ι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Μπορεί από καιρό να ολοκλήρωσαν τη σύντομη ζωή τους και να εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο, όμως η παρουσία τους δεν ξεχνιέται - και οι ιστορίες τους αξίζουν να ειπωθούν.

Ετσι η Λύντια Τρίχα στο νέο της βιβλίο «Το σκυλάκι σας θέλει ψυχίατρο» παρουσιάζει 7 σκύλους αυτοβιογραφούμενους...

Ραξ, Shogun, Blackie, Λώρα, Λέων, Φοίβη, Φαίδρα: οι πρωταγωνιστές της αφήγησης. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 7 σκύλοι;

Είναι ο βιβλιοφάγος και σκανδαλιάρης Ραξ, που τρώει την “Κυρία με τις καμέλιες”. Ο έξυπνος, δαγκωνιάρης, ακατανίκητος σαμουράι Shogun που αδιαφορεί για τον κίνδυνο και ξαναπέφτει στον ασβέστη. Η σνομπ Βlackie που γίνεται χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Η λεπτεπίλεπτη και όμορφη Λώρα που αναρωτιέται με αγωνία τι σημαίνει “να ζευγαρώσετε”. Ο αρχοντικός και ανήσυχος Λέων, που επιβάλλεται με το παράστημα και την καλή καρδιά του, αλλά όχι και με το μυαλό του. Η πονηρή και λαίμαργη Φοίβη που καραδοκεί για να φάει το φαγητό των άλλων. Η σιωπηλή Φαίδρα με τα εκφραστικά μάτια και το γυαλιστερό τρίχωμα, που φοβάται τις γάτες.

Και έχουμε και τη νεαρή Αλεξ: ένα ζωηρό πόιντερ που φτάνει από το πουθενά για να θεραπεύσει τη θλίψη από την απουσία του τελευταίου απ’ τους 7 σκύλους... και είναι εκείνη που ψάχνοντας κάτω από έπιπλα, πίσω από τις κουρτίνες, μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια, βρίσκει τα κρυμμένα χειρόγραφα και αποφασίζει να τα δώσει στη δημοσιότητα.

 

Σελίδες 160


NEWSLETTER