Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 11:18

J.K. Jemisin: Η πέμπτη εποχή Ι Εκδόσεις Οξύ

Γράφτηκε από την
J.K. Jemisin: Η πέμπτη εποχή Ι Εκδόσεις Οξύ

 

Το δυστοπικό μυθιστόρημα που κέρδισε το βραβείο Hugo για το καλύτερο βιβλίο του 2016 είναι μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, σ’ έναν κόσμο που η κίνηση της Γης γεννά το μίσος και τον θάνατο.

Εκτυλίσσεται σε έναν πλανήτη με μια ενιαία Υπέρ-Ηπειρο όπου, κάθε λίγους αιώνες, οι κάτοικοί της υπομένουν την καταστροφική αλλαγή του κλίματος, που αποκαλούν «πέμπτη εποχή».

Αυτό να θυμάσαι: το τέλος μιας ιστορίας είναι απλώς η αρχή μιας άλλης. Αλλωστε έχει ξανασυμβεί. Κόσμος πεθαίνει. Η παλιά τάξη πραγμάτων αλλάζει. Νέες κοινωνίες γεννιούνται. Οταν λέμε «ο κόσμος τελείωσε» είναι συνήθως ψέμα, γιατί ο πλανήτης είναι μια χαρά. Αλλά έτσι τελειώνει ο κόσμος. Ο κόσμος τελειώνει έτσι. Ο κόσμος τελειώνει έτσι. Για τελευταία φορά.

H N.K. Jemisin είναι συγγραφέας και ψυχολόγος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Εχει καταφέρει κάτι μοναδικό: Από το 2016 τιμάται επί 3 συνεχόμενα χρόνια με το βραβείο Hugo για κάθε τόμο της τριλογίας της «The Broken Earth». Η «Πέμπτη εποχή» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας - και ήδη αναμένεται η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά.

 

Μετάφραση: Ηφαιστίων Χριστόπουλος

Σελίδες: 624


NEWSLETTER